"Izjavljam, da je objava na spletu, za katero stoji anonimni avtor, najbolj nizkotna zgodba mojega novinarskega življenja! Predvidevam, da za njo stoji Barbara Gunčar, političarka. To daje objavi še dodaten prizvok napada na novinarja, na Trma. si, name osebno!" /IZJAVA UREDNIKA IN USTANOVITELJA TRMA.SI MIRANA ŠUBICA 9.11.2022/. Da je za to poniževalno in človeka nevredno objavo lahko mestna svetnica Barbara Gunčar, Trma.si pojasnjuje z objavo na istem portalu kjer Gunčarjevo kot svetnico nagovarja Igor Velov, mestni svetnik:

K odgovoru o objavi smo Barbaro Gunčar že pozvali, obenem pa prilagamo tudi naslednje podatke:

1.

Risba Mirana Šubica je nastala po fotografiji in je bila objavljena vsaj 50x v časopisu Dnevnik in preko 100xna Trma si kar dokazuje, da gre za javnosti znano podobo novinarja, ki je zdaj soočen s primerjavo z ministrom nemškega rajha Goebbelsom s strani političarke, mestne svetnice, kranjske podjetnice /Nets d o o/, prebivalke Mlake.

2.

"Primerjava = fotomontaža je neposredno hujskaško dejanje, je človeka nevredna povezava vojnega zločinca z mano. Zaradi tega sem že obvestil: POLICIJO, TOŽILSTVO, VARUHA ČLOVEKOVIH PRAVIC, VLADO RS - saj smo prav od predsednika vlade slišali napoved boja sovražnemu govoru," izjavljam Miran Šubic in poudarjam, da naj organi države raziščejo, kdo upravlja spletni portal/medij, kdo stoji za njim, kdo je odgovoren za to res do zdaj še nevideno medijsko nasilje. JE TOREJ NAKLJUČJE, DA MESTNA POLITIČARKA V KRANJU NA ISTI DAN "SPREJEMA" KOT PODPORNICA IPD. PREDSEDNIKA VLADE, SAM PA SEM ISTEGA DNE OPOZORJEN NA OBJAVO, KI JE ZAME KLASIČEN SOVRAŽNI GOVOR. LAHKO BI ODMAKNIL Z ROKO, A VSI POLITIKI JAVNO TRDIJO, DA TEGA NE SMEM STORITI. NAPAD NASE TOREJ BRANIM, A SE NE BOJIM.

3.

KOT NOVINAR NE BEŽIM OD KRITIKE, NITI JAVNIH OBJAV O MENI. ZAVRAČAM PA SLEHERNO ANONIMNO PLJUVANJE PO MENI, MOJI DRUŽINI, KOMURKOLI. PROTI TEMU SE BORIM Z VSEMI SREDSTVI. ZATO SEM ZA MNOGE TRN V PETI, BARBARA GUNČAR PA ME NEPRESTANO NASLAVLJA "ŽUPANOV NOVINAR" V SLABŠALNEM SMISLU IN S TEM POVEZUJE MOJE PISANJE. DOKLER NI NASTALA OBJAVA, NA KATERO SEM BIL OBVEŠČEN 8.11.2011, SEM TO JEMAL KOT KRITIČEN ODZIV NA SVOJE DELO KLJUB LAŽEM, KI SO S TEM POVEZANE. ZDAJ JE TREBA SNETI MASKE - TRMA JE JAVEN MEDIJ, PO ZAKONU ODGOVOREN ZA SVOJE OBJAVE. PONIGLAV, GROZLJIV NAPAD NAME JE S TO OBJAVO NESPORNO LAHKO POVOD ZA NEKONTROLIRANE ODZIVE, CELO ZA NASILJE! /MIRAN ŠUBIC, 9.11.2022/

Kot novinar sem vedno vedel, kaj je treba narediti. Tudi med vojno za tisto državo V KATERI ME PREDSTAVNICA POLITIČNE OBLASTI KRANJA MORDA LAHKO DANES PRIMERJA Z NACISTOM OZIROMA ME OBJAVLJA Z NJIM NA SPLETNEM PORTALU? Pričakujem in zahtevam, da policija razkrije, kdo stoji za tem portalom, ki je bil "propagandni stroj" nesojene nove občine, ki jo je kot pobudnica začela ustvarjati BARBARA GUNČAR?