"Moja ocena izhaja iz izkušenj in prakse. Inštitut za sodno medicino vzorec krvi obdela in pošlje analizo policiji v približno tednu dni. Zagotovo v dveh. Ne morem si predstavljati daljšega roka, vsaka analiza krvi glede udeležencev v prometu pa avtomatično pomeni test prisotnosti alkohola in morebitnih prepovedanih substanc. Zadeva je rutinska." TAKO NAM JE POVEDAL ČLOVEK, KI JE DESETLETJA VPET V TAKE IN PODOBNE PREDKAZENSKE POSTOPKE. KOT REČENO: POLICIJA SLEDNJEGA V PRIMERU NESREČE NA LIKOZARJEVI NI ZAKLJUČILA Z OVADBO IN ZATO PODATKOV NE DAJEJO. MI SMO JIH PROSILI ZA DVA KLJUČNA:

*OCENJENA HITROST DIVJANJA BMW-JA PRI POVZROČITVI SMRNE PROMETNE NESREČE

*ANALIZA KRVI POVZROČITELJA

Naša trditev, da policija že razpolaga z analizo krvi, ne prejudicira ničesar. Še manj namigujemo na krivdo ali nedolžnost kogarkoli. Najmanj presojamo, a sprašujemo pač TRMASTO! In še bomo.

POSEBEJ OPOZARJAMO NA PODATEK MO KRANJ, DA MESTNI REDARJI NIMAJO EVIDENC O TEM, KOLIKOKRAT KJE MERIJO HITROST. TO PA PREPROSTO POMENI TUDI, DA NIMAJO NOEBENE PODATKOVNE UTEMELJITVE, ZAKAJ MERIJO PONEKOD VEČKRAT IN DRUGOD MANJ. KAR JE V SMISLU PREVENTIVE....GROZLJIVO!