Policijska uprava Kranj je nedvoumna: POTEKA PREDKAZENSKI POSTOPEK ZOPER NK TRIGLAV OZIROMA ODGOVORNE ZA POSLOVANJE KLUBA! Po neuradnih, a zanesljivih virih pa se nekaj podobnega dogaja s strani davkarije. Ustanove, ki se s tem ukvarjajo, podatkov v času preiskav ne dajejo. Nekaj okoliščin pa je značilnih: NK TRIGLAV ŠE NI OBJAVIL BILANCE POSLOVANJA V 2020 OZIROMA ZAKLJUČNEGA POROČILA NA STRANEH AJPES. Rok ni potekel (do konca avgusta), a je velika večina klubov to že storila. Kot je znano, je poslovvanje kluba tudi lani in letos bilo nenavadno:

1.

Klub je po zagotovilih v.d. direktorja, bivšega predsednika ipd. Bena Fekonje imel preko milijona evrov prihodkov. Obenem pa so morali starši otrok, ki igrajo za Triglav v nižjih selekcijah, sami kupovati opremo za tekme kar je edinstveno v nogometu in športu.

2.

V klubu je podpredsednik eden večjih upnikov, Sandi Dornik. V klubski upravi je upnik Aleksander Vrtač. V klubskem vodstvu je upnik in odgovoren za finance zadnja leta Tomaž Mežek. Dejansko imajo v rokah klub tisti, ki so finančno z njim poslovali ali poslujejo. Prejšnji predsednik Jure Gortnar je odstopil potem, ko je videl zakulisje poslovanja (njegova izjava) in je svoje terjatve do kluba prodal podjetniku Vrtaču.

3.

Posebej so zanimiva nakazila podjetjem v Banja Luki, ki NISO AGENCIJE ALI AGENTJE ZA POSREDOVANJE IGRALCEV. Nakazila presegajo 300 000 evrov (leto 2018) oziroma bi tudi v primeru, da bi šlo za plačilo storitev prestopov močno odstopala od pravil FIFA. Slednja nakazila in posle s "tretjimi strankami" strogo prepoveduje klubom. Vsaj eden od podjetnikov iz Banja Luke je v odličnih odnosih s športnim direktorjem Sinišo Brkićem.

TRMA JE NA MARSIKAJ SPORNEGA OPOZORILA ŽE LETA 2016, KO JE BILA SKLENJENA POGODBA MED KLUBOM /FEKONJO IN PODJETJEM TRAPEZ MEDIA/DORNIK. POGODBA PO PRAVNEM MNENJU POMENI POSOJILNO POGODBO IN NE NOBENO NEPOVRATNO SPONZORSTVO ALI VLAGANJE V KLUB. TAKI IN DRUGI POSLI OČITNO KLUBU NISO POMAGALI FINANČNO - PO ZOPET USTNEM PRIZNANJU BENA FEKONJE V ČASU KAMPANJE ZA NOVO VODSTVO, IMA KLUB OKOLI POL MILIJONA NEPORAVNANIH OBVEZNOSTI.

Navijači kluba so javno izrazili nasprotovanje vodstvu kluba in bojkotirali tekme. Javno je proti načinu delovanja spregovoril župan Matjaž Rakovec. Skupščina kluba kjer je bil izvoljen predsednik Franjo Raiković (sicer poslovni partner Tomaža Mežka, odgovornega za finance v klubu zadnja leta), bo doživela preizkus zakonitosti.

Nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana. Navijači kluba upamo, da se vse razbistri!

Miran Šubic, urednik Trme in podporni član kluba