Trma. si javnost EKSKLUZIVNO seznanja z dejstvi ob TRAGIČNI PROMETNI NESREČI, KI JO JE DOMNEVNO ZAKRIVIL ZNANI KRANJSKI MLADI PODJETNIK. Čeprav smo takoj po nesreči prejeli informacijo o domnevnem vzroku za nesrečo, smo na kazensko ovadbo čakali dva meseca: VZROKI ZA TAKO DOLGO PREISKOVANJE PA SO PO IZJAVI POLICIJE PRAV TAKO NA STRANI - POVZROČITELJA.

Dvomov ni več: analiza krvi je pokazala, da je povzročitelj bil pod vplivom prepovedanih drog. Katerih, bo znano verjetno šele v sodnem postopku. Zdaj je na potezi tožilstvo z obtožnico in seveda sodišče kjer bo krivda ugotovljena ali pa bo domenvni povzročitelj oproščen. ZANIMIVO JE, DA POLICIJA NI UGOTOVILA ALI UGOTAVLJALA HITROSTI VOZILA, KI JE KONCEM MAJA DIVJALO NA LIKOZARJEVI. JASNO JE, DA GLAVNE OPORE ZA TO, NI. ZAVORNIH SLEDI SE SKORAJ NI VIDELO, ODLOČILNO BO MNENJE IZVEDENCA GLEDE NA STANJE VOZILA PO NESREČI.

Nihče ni kriv dokler mu krivda ni dokazana. Nesreča voznika z luksuznim vozilom pa je zaradi dolgotrajnosti preiskave, ki je bila očitno trd oreh tudi za policijo, vzbudila v javnosti ogromno zanimanja. ALI DRŽIJO TUDI DRUGA NAVEDBE O VPLETENOSTI ZNANEGA KRANJSKEGA ZDRAVNIKA V DOGAJANJE PO NESREČI, NE UGIBAMO. TUDI IDENTITET VOZNIKA IN ŽRTVE NE RAZKRIVAMO, KER JE ZA MEDIJ KLJUČNO TOLE:

1.

Taki dogodki povzročijo različne interpretacije, zato je policijsko delo izredno odgovorno. Trma kot medij ni "pozabila" na zgodbo kot se je to primerilo vsem ostalim medijem in opravili smo svoje.

2.

Nesreče se dogajajo vsem in vsi ob tem trpimo. Sočustvujemo z družino umrle kolesarke, ne obsojamo domnevnega povzročitelja. Zdaj znane okoliščine pa bodo do sodnega preizkusa zanj hudo breme: sodišče bo določilo kazen, ne javnost, ne mediji.

3.

Bogati ali ne bogati, z dobrimi in slabimi avti - promet je hudičevo nevarna zadeva. Če k temu dodaš še sam kaj oteževalnega /voziš pijan, pod vplivom prepovedanih drog/, je to toliko težje. Zato imamo pravno državo, da o tem odloči in presodi.