Nekaj primerov domnevnega (napisano v pogojniku, ker zadeve policijsko še niso bile preiskane) spolnega nadlegovanja je v zadnjem času razburilo javnost. Najprej je bil tega osumljen profesor Filozofske fakultete Igor Pribac, ki dejanja zanika. Senat Univerze mu ni podaljšal profesorske kariere, a naj bi bili za to (tudi?) drugi razlogi. Potem je javnost presenetila še izpoved igralke, ki naj bi jo nadlegoval profesor med študijem na AGRFT (gre za Mio Skrbinac, profesor pa je domnevno Matjaž Tribušon, ki izjav ne daje). Nihče ni ničesar kriv dokler mu krivda ni dokazana, a mi smo na PU Kranj naslovili naslednja vprašanja in se omejili NA PRIJAVE SPOLNEGA NADLEGOVANJA NA DELOVNEM MESTU!

V Kranju očitno tovrstnega nadlegovanja ni ali pa ga oškodovanke/oškodovanci ne prijavijo. Enako velja za Gorenjsko, ki sodi v delokrog PU Kranj.

Seveda pa je spolno nadlegovanje posebej občutljivo v šolah, na delovnem mestu ipd. Zato smo glede na statistiko lahko zadovoljni, a dopuščamo vedno možnost, da se kdo za prijavo zaradi mučnih posledic ne odloči.