Trma.si je prva poročala o umoro v Stražišču in od danes je to dejstvo: morila sta dva mlada Gorenjca, znanca umorjenega! PO NAŠIH EKSKLUZIVNIH PODATKIH STA ZLOČIN PRIZNALA - EDEN POLICIJI, DRUGI NA SODIŠČU KJER JIMA JE BIL ODREJEN PRIPOR. GROZI JIMA NAD 15 LET ZAPORNE KAZNI, KER GRE ZA DEJANJE, STORJENO NA GROZOVIT NAČIN. PU Kranj je doživela medijsko obleganje....predstavnik za stike z javnostjo PU Kranj ROLAND BRAJIČ pa je naprej predstavil tistega, ki je s sodelavci opravil veliko delo - pojasnili so zločin, ki se je ponoči 7. maja zgodil na kmetiji Pr Grebenar v Stražišču.

Tja so po popivanju v stražiškem lokalu prišli umorjeni in morilca. V prepiru (priprta sta 33-letnik iz okolice Kranja in 26 -letni k z območja Bleda) sta na grozovit način (sekira/kladivo/macola kot možni predmeti) umorila Milana Sršena, ki je umrl na kraju dejanja kjer je ostalo veliko sledi krvi...Policija je bila najprej obveščena, da je pokojni pogrešan, a po prihodu na kmetijo v Stražišču (kjer sicer ni bil doma, a se je veliko zadrževal ...) je bilo vsem jasno, da gre za hud zločin. Storilca sta truplo odpeljala v prtljažniku na Jelovico (sprva so bile domneve, da gre za Pokljuko - a dejansko to ni pomembno...) in ga odvrgla domnevno v brezno. Dostop do trupla je bil zelo težak, pomagali so policisti gorske enote in gorski reševalci! Policisti in kriminalisti so skupaj s forenziki, vodniki psov in drugimi začeli aktivnosti in nobena skrivnost ni, da so bile izrednega pomena kamere, ki so marsikaj posnele od Stražišča do Jelovice.

Razen Trme o umoru ni do danes poročal noben medij, zgodba o izginotju je zdaj dobila žalosten konec: smrt Kranjčana! Storilca (domnevno sodelavca umorjenega in njegova dolžnika) sta skušala uničiti dokaze svojega početja, a so organi pregona odkrili tudi to. Obdukcija umrlega je pokazala način smrti, gre pa za grozljiv način umora kar je oteževalna okoliščina. V šestih hišnih preiskavah so po besedah Primoža Donoše našli dodatne dokaze, ki bodo aktualni ob obtožbi in sojenju morilcema. Oba sta bila v torek zvečer (prijeta v nedeljo) pripeljana k preiskovalnemu sodniku in jima je odrejen pripor. Pomembno:

1.

Hudega kaznivega dejaja sta obtožena v sostorilstvu, ker sta pokojnega napadla in udarjala oba.

2.

Ovadba zoper oba jima očita tudi koristoljubje kar kaže na materialno plat oziroma ozadje, ki pa zdaj za javnost še ni znano.

3.

Oba sta dejanje priznala (ločeno - eden na policiji, eden pri sodniku...) in jima grozi kazen najmanj 15 let zapora.

ZAKLJUČEK: PU KRANJ JE DOSEGLA VELIK USPEH ZARADI DEJSTVA, DA SO ENO NAJHUJŠIH KAZNIVIH DEJANJ NA GORENJSKEM V ZADNJIH LETIH POJASNILI V NEKAJ DNEH.

PRVA INFORMACIJA /DO ZDAJ SMO RAZPOLAGALI Z NEURADNIMI VIRI, KI PA SO BILI IZREDNO VERODOSTOJNI/ JE BILA OBJAVLJENA V NEDELJO ZVEČER NA TRMA.SI, DAN KASNEJE STA BILA MORILCA IZSLEDENA IN PRIJETA NA OBMOČJU KRANJA.