Fotografija: 24 ur ....

Sporočilo o tuji nesreči!

Danes slovenski mediji kopljejo po nesreči Zorana Stevanovića in "brcajo mrtvega leva"! Kdo bo bolj začinil zgodbe, kdo bo pripeljal v vse to krivce z leve in desne ipd., to je tekma. Še enkrat več sem ponosen na Trmo in na to, da Zoran Stevanović ni (več) odgovarjal na moja vprašanja, ki sem mu jih zastavljal takrat, ko je bil za druge medije nepomemben, neznaten...Zato si upam zapisati: brez mene v tej zgodbi danes, ker sem ga vprašal:

*kako stranka Resnica prebiva v protostorih, ki jih jaz plačujem - s stranko nimam nič

*kako je bil vpleten v incident v Franciji kjer je (po mojih virih) pretepel dva sodelavca

*kako je sklical skupščino Komunale v bifeju in "odstavil" direktorja

*kako je z njegovim potrdilom o prebolelosti covid 19, ki ga je sam objavil

*kako je z njegovim pravdanjem s podžupanom kjer je izgubil pravdo in mora plačati 2500 evrov

*kako je z zapravljenim denarjem davkoplačevalcem za njegove osebne odvetniške storitve

.....tega je ogromno in vse to hranim v arhivu. Zdaj bi se lahko "maščeval", ker me je žalil in zmerjal in obtoževal neprestano kot človeka ni novinarja. Ne, zmogel sem nekoč z njim opraviti intervju kot z županskim kandidatom, zmogel sem vsako soočenje z njim, zmogel sem fotografijo ne tako dolgo nazaj z njim in še kaj. Zato danes zmorem držo, ki jo mnogi ne:

VSAK PRIPOR, ZAPOR IPD. DEJANJA POLICIJE IN DRŽAVE SO STRES IN TEGA NJEGOVI DRUŽINI NE PRIVOŠČIM IN NIKDAR NE BOM. NE UŽIVAM, KO DRUGEGA DOLETI KAJ SLABEGA IN KOT NOVINAR RAZUMEM SLEHERNI ODZIV NA MOJE DELO, KI JE V MEJAH CIVILIZIRANIH NORM. RAZUMEM REAKCIJE OB TEM, KAR OBJAVIM IN TUDI MOLK ZORANA STEVANOVIĆA SEM RAZUMEL. NIČ NIMAM PROTI NJEGOVEMU POLITIČNEMU DELOVANJU, A SEM BIL PRVI IN EDINI NOVINAR, KI JE OPOZORIL NA NJEGOVA SPORNA RAVNANJA. SLEDILA JE MO KRANJ, KI GA JE OBTOŽILA ZA ODTUJITEV DENARJA, OSEBNO GA JE PREGANJAL KRANJSKI PODŽUPAN IN NA SODIŠČU USPEL.

ČLOVEŠKO DOSTOJANSTVO ZORANA STEVANOVIĆA SPOŠTUJEM TOLIKO KOT TO VELJA ZA SLEHERNEGA ČLOVEKA. O VSEM OSTALEM PA: VSAKDO JE NEDOLŽEN DOKLER MU KRIVDA NI DOKAZANA IN - KAKOR SE ČUDNO BERE - ISKRENO ME VESELI, DA TUDI V NJEGOVEM PRIMERU DELUJE PRAVNA DRŽAVA.

Ostajam pri temeljnem izhodišču in oceni, ki je moja, osebna: "zokiji" kot je kranjski politik so uspešni od človeški neumnosti, lahkovernosti in še čem! Mene nikdar ni zmogel prevarati s svojo navidezno poštenostjo, navideznim bojem za sočloveka, navidezno prijaznostjo ipd. - NA TO SEM PONOSEN!

Miran Šubic