Imamo Ekipo Bled in imamo Jezero. Detektivski seriji. V Kranju imamo novo. Našo, domačo. Naslov je lahko "Detektiv izpod Šmarjetne" in bo zanesljivo imel kako nadaljevanje - na sodišču. Ko je kranjski politik Zoran Stevanović obvestil javnost "kam je zabredla Slovenija", je Trma storila tisto, kar kranjski politik piše v svoji diplomski nalogi. Uganili ste: o detektivih in zasebnosti teče beseda!

Pa poglejmo trditve (ne morda ugibanja, kar je na sodišču zelo zanimiva razlika) Zorana Stevanovića: "je razrešeni direktor zlorabil pooblastila in v dogovoru s kranjskim županom Matjažem Rakovcem preko Komunale najel agencijo Detekta, da sledi Zoranu in o njem poizveduje." O tem name je Matjaž Berčon, direktor Komunale (glej: sodni register, AJPES), povedal: "DETEKTIVSKO AGENCIJO SMO NAJELI IN JO PLAČALI ZARADI PREVERJANJA JAVNIH (TUDI PISNIH) TRDITEV, DA SO V PROSTORIH KOMUNALE SNEMALNE NAPRAVE, KI SNEMAJO ...." Kot nam je zagotovil direktor (in objavljamo spodaj), je šlo za povsem javno naročilo, plačilo (malo manj kot 2000 evrov) in nič drugega. Tudi sam je seznanjen s trditvami gospoda Stevanovića in bo razmislil o korakih za zaščito dobrega imena in časti tako podjetja kot sebe. V času krize pa mu je temeljna naloga delovanje podjetja Komunale in izpolnitev nalog, ki mu jih je dala s sklepi nova skupščina.

"Zoran Stevanović laže!" pa je bil bolj neposreden Aleš Ažman, direktor Detekte. "Skušal sem ga poklicati, a mi ne dvigne slušalke. Ko sem namreč izvedel, kaj je zapisal o meni in mojem podjetju, se obvestil svojega odvetnika in razmislil bom o korakih. NIČESAR KAR TRDI, NI RES. ZA KOMUNALO SMO OPRAVILI NAROČILO IN PREGLEDALI PROSTORE TER POŠTENO OPRAVILI SVOJ POSEL. NIMAM POOBLASTIL SLEDITI OSEBAM IN TAKE TRDITVE SEVEDA POMENIJO LAHKO HUDO ŠKODO ZA MOJE PODJETJE. SEM GORENJEC Z BLEDA IN ZAGOTOVO SEM SE KDAJ S KOM POGOVARJAL TUDI O GOSPODU STEVANOVIĆU - SEVEDA PA JE LAŽ VSAKA NJEGOVA TRDITEV O ZBIRANJU PODATKOV, SLEDENJU. ZA TOŽBO IPD. SE ŠE NISEM ODLOČIL, VSEKAKOR PA JE ZADEVA RESNIČNO OBSOJANJA VREDNA IN ZDAJ MI GOSPOD STEVANOVIĆ NE UPA ODGOVORITI NA MOJ KLIC!" so besede direktorja Detekte.

Zoran Stevanović je o detektivih napisal diplomsko delo in seveda dobro pozna vsebino dela in pravice, ki jih imajo detektivi. Aleš Ažman je bil posebej ogorčen zaradi tega, ker bi trditve kranjskega politika lahko pomenile, da izvaja nezakonite postopke: "Bil sem v slovenski vojski do 2015, delam svoj posel zakonito in odgovorno in zato ponavljam: Stevanovićeve trditve so laž!"(prilagamo poročilo o opravljenem delu za Komunalo Kranj, ki je sicer v preteklih letih najemala detektive večkrat in za višje zneske kot tokrat).