Veste, katero vprašanje nima "pravilnega" odgovora? A ti še tepeš ženo? - će odgovoriš ne, pomeni, da si jo tepel do zdaj, če pritrdiš.... Nasilje nad ženskami in še kaj kar je Slovenija potrdila s sprejetjem Istanbulske konvencije, je človeška, naša tema. To ni politična tema kot nam podtikajo tisti, ki neprestano to vlečejo na dan kot bi želeli pravilno odgovoriti na naše zgornje vprašanje. Branko Grims je še enkrat več zamudil priložnost, da bi bil tiho. Njegov tvit povzemajo mediji in demokracija je tista žlahtna podlaga, ki mu ga omogoča. Nič narobe, politik in tudi vsak posameznik ima lahko svoje stališče. Lahko se strinja z nečem in to javno pove in nič se mu ne sme žalega zgoditi. Razen, da morda Branka Grimsa vsak dan kdo vpraša tisto naše zgornje vprašanje, ki je zelo podobno tistemu "Ali je bog (katerikoli....) vsemogočen? Vernik bo z začudenjem odgovoril" Seveda je!" Pa torej lahko, če je vsemogočen, naredi skalo, ki je sam ne more dvigniti? Zopet vprašanje kjer je vsak odgovor "napačen": če skale ne more narediti, ni vsemogočen - če jo pa lahko in je ne more dvigniti...?

Škoda je, ker v takem primeru Branko Grims predstavlja Kranj kjer je bil izvoljen. Ali vsaj tiste, ki so zanj glasovali. Tu pa se seveda neha politika od katere Branko živi desetletja: ZAČNE SE ČISTO OSEBNO, ČLOVEŠKO IN VSAKOMUR MED NAMI LASTNO RAZČIŠČEVANJE S SAMIM SEBOJ. KAJTI KONVENCIJO JE SPREJELO ALI ZAVRNILO PRECEJ DRŽAV - PRAV. IN ČE JO BODO NA POLJSKEM ZDAJ ZAVRNILI, JE TO NJIHOVA STVAR IN STVAR NJIHOVE (NE)DEMOKRACIJE. KAJ IMA TO S TEM, DA SE KRANJSKI POSLANEC, DRUŽINSKI ČLOVEK IN OČE IN MOŽ JAVNO SKUŠA PRIDRUŽITI POLJSKIM STALIŠČEM, S SLOVENIJO IN KRANJEM IN NAMI? Tu pa je odgovor preprost: upamo, da nič. Nič narobe, če poslanec morda samo odraža stališče svoje stranke, svojega šefa, svojega mišljenjskega kroga. Kot zapisano: ima pravico. KOT IMAMO DRUGI PRAVICO BITI PROTI TEMU, DA NEPRESTANO KDO K NAM PRINAŠA POLJSKO, MADŽARSKO IN ŠE KAKŠNO PAMET, KER JE - OČITNO - MI NIMAMO. ALI PA NIMAMO LASTNE PAMETI? Branko Grims, kaj pa je tega treba bilo!?

PS TRMA JE BILA IN JE PROTI TEMU, KAKO SO DRUŽINO BRANKA GRIMSA PONIGLAVO IZRABILI V MLADINI. NE ZARADI KAKE HINAVŠČINE, GRE PREPROSTO ZA MEJE, KI JIH MEDIJI NE BI SMELI PRESTOPITI. KER JE BIL POLITIK Z DRUŽINO ŽRTEV TAKEGA POČETJA, NE SME POZABITI, DA JE JAVNA OSEBNOST KATEREGA "ČIVKI" ALI "TVITI" IMAJO POSEBNO TEŽO. NE SAMO V JAVNOSTI, TUDI PRI NJEM DOMA.