Če ne bi bil Robert Hrgota nadarjen za skoke, v Velenju ne bi opozoril nase. Če ne bi opozoril nase, ga ne bi izbrali v program izobraževanja in treniranja v Kranju. Če ne bi prišel v Kranj in kasneje tudi v kranjski Triglav, morda ne bi danes bil Kranjčan (stanuje pri ZD Kranj) oziroma Štajerec, ki je korenine pognal na Gorenjskem. Če ne bi gradil svoje kariere v skokih kot tekmovalec in trener, bi morda še vedno snemal filme ipd. (ima status samostojnega podjetnika internetne produkcije ipd.)Če ne bi imel težav s poškodbo, ne bi v Kranju začel kot trener mladih... Če se vse to ne bi zgodilo, morda ne bi bil danes prvi človek slovenske državne reprezentance.

Če bi Timi Zajc in njegov oče ravnala podobno, bi morda v Kranju živel tudi on in ne bi bil (družinsko) razpet med Štajersko in Gorenjsko. Če bi se to zgodilo, bi morda danes že imeli kandidata za prva mesta ali pa bi jih tudi že osvajal. Če ne bi zavračal modela, ki je v uporabi, veljavi, bi morda ne sprožil afere, ki je dolgoročno škodljiva za vse v tem športu.

ČE TRMA NE BI BILA MEDIJ, KI NAJDE ZANIMIVOSTI, POTEM NE BI ZVEDELI, DA JE POT ROBERTA HRGOTE TAKA KOT JE NI HOTEL UBRATI TIMI ZAJC. IN ŠE TOLE: NE TRDIMO, DA JE KATERAKOLI POT EDINA IN PRAVILNA....