Po odstopu Boštjana Trilarja /Več za Kranj/, je po volilnem rezultatu mandat pripadel Jerneju Pavliču/SAB:

1.

Volitve 2018 so prinesle Kranju združbo Trilar/Bratušek/Purič kjer naj bi slednji postal župan, uspel pa se ni uvrstiti niti v drugi krog. Izvoljeni so bili mesatni svetniki Trilar /že odstopil/, Vehovec, Piškur/prej SZNKS/ in Kert/zdaj poslanka Gibanja Svoboda)

2.

Andreja Kert je domnevno zaradi nesoglasij (omenjana je bila Alenka Bratušek) takoj zapustila svetniško skupino, ki se je kmalu preimenovala v Več za Kranj (brez imen Trilarja in Bratuškove). SAB dejansko v mestnem svetu ni bila prisotna.

3.

Jernej Pavlič je zasedel 5.mesto po volilnem rezultatu in je zdaj postal mestni svetnik. Zelo verjeno - samostojen in ne v navezi z Več za Kranj, ki ima samo še dva svetnika (v prejšnjem mandatu pa 8). Na naša vprašanja ni odgovoril.

4.

Kranjski mestni svet ima tako s Pavličem ponovno 33 svetnic in svetnikov. Kako je politično povezan v Britofu stanujoči mestni svetnik s "svojim mestom" pa priča dejstvo, da je na državnih volitvah to nedeljo kandidiral - v Ljubljani. V Kranju je dejansko neznan(ka), seveda pa kakih 200 evrov mesečno ne bo škodilo...

5.

Jernej Pavlič je generalni sekretar stranke SAB, ki v Kranju sploh nima odbora. Izhaja z Zgornje Gorenjske in je kot politik SAB izražal podporo regijski bolnišnici na Jesenicah. Je najožji sodelavec predsednice stranke v različnih vlogah (kamor se je selila ona, se je skoraj vedno tudi on). Stranka SAB ni več parlamentarna stranka po polomiji na nedeljskih volitvah. Njegova svetniška funkcija bo uradna, ko steče postopek prerko občinske volilne komisije oziroma to potrdi mestni svet.