Zgodba z žrebom potrjuje, kaj se obeta Aleksandru Čeferini v UEFA: bolj ali manj brezupen boj za nov mandat! Kot je razvidno, je danes svojih pet minut začutil gospod Perez, šef Reala in nesoje akter "superlige" z Agnellijem/Juventus+Fiat ipd. Je to morda slutnja, da "vzhod in jug Evrope" Čeferina ne bosta mogla rešiti kot sta ga - umestila? Veliki ne pozabijo tako hitro!

Tudi sam ne pozabljam, kako sta me točno pred desetimi leti skušala iz nogometa "lustrirati predsednik NZS Čeferin in političarka (članica UO NK Triglav v odstopu) Alenka Bratušek. Ni jima uspelo, sem bil trmast. A nikdar nisem bil in ne bom častilec lika in dela Aleksandra Čeferina v slovenskem nogometu. Tudi tukaj je do možnosti kandidature prišel na močno sporen način kar je že bilo objavljano v medijih.

Nogometna Evropa ima načelo "ena država, en glas" in zato združeni "mali" lahko najdejo Čeferina in ga umestijo na prestol. Ni odveč pozabiti na vlogo Mijatovića iz Črne Gore (via Rusija in njeni nogometni sateliti) ali Hrvata Šukerja ipd. pri tem, da je brezmadežni Čeferin prišel na oblast.

Današnja blamaža se lahko zgodi vsakomur, a veliki ne pozabijo kar tako in zato je Real Madrid pripravljen na diverzijo Lige prvakov, zlate kokoši gospoda Čeferina! Trdim, da bodo v prihodnje storili vse, da ga "prevrnejo" s stolčka in kmalu ne bo več tako proti vstopu v slovensko politiko...

Kaj pa nogomet? Bom odgovoril s primerjavo: koga je brigal nogomet, ko sta Čeferin in Bratuškova na tajnem sestanku postavila pogoj klubu, ki je bil 7. na igrišču: "Miran Šubic mora iz kluba pa boste še igrali v prvi ligi, drugače pa ne!"