1.

Kaj je redna zaposlitev, kaj je status samostojnega podjetnika, kaj pomeni pogodbeno sodelovanje?

2.

Marcel Štefančič je redno zaposlen na Mladini, ima status s.p. in ga pogodbeno plačuje RTV.

3.

Ali lahko pogodbeni sodelavec ima enake stavkovne in druge pravice? Ali lahko nekdo reče, da se bori za ...vrednote, ko pa se - čisto jasno in točno - bori za svoj posel, pogodbo ipd.?

4.

Ali je etično javnosti to zamolčati ali vsaj ne poudariti ali vsaj delovati tako kot, da si zaposlen nekje kjer nisi?

5.

Ali je mogoče, da si novinar enega najbolj levih medijev /revija Mladina/ in tega ne nosiš v sebi, ko si "objektiven in nepristranski" voditelj oddaje na javni tv, ki ni v zasebni lasti - tvoj medij pa je?

6.

Ali je mogoče, da vsi slovenski mediji te zgodbe ne objavijo (desni so nesposobni? levi je nočejo?) kot jasen dokaz, da je problem RTV mnogo, mnooogooo globji od tega, ali leva oblast uveljavlja svoje in desna svoje vsebine, novinarje ipd?

7.

Ko sem spodaj podpisani napisal odziv na strani RTV v tem slogu, so ga zbrisali - včeraj! Ni bil žaljiv, je bil pa drugačen od doktrine Marcela in bognedaj Pirkoviča ipd.

8.

KAKO TOREJ DOJETI STAVKO NA RTV IN KAKO DOJETI SLOVENSKO NOVINARSTVO Z DNS IPD. ORGANIZACIJAMI VRED? LEVIČARSKI NOVINAR VODI PRILJUBLJENO ODDAJO ZA DENAR NA RTV. KO POGODBA POTEČE, JE NE VODI VEČ. IDEOLOGIJA? NESPORNO: ČE BI BIL PRED 24.4. V ISTI VLOGI PIRKOVIČ, BI MU POGODBO PODALJŠALI.

9.

NIKDAR NE BOM O FILMU ALI ZDA ALI .... ZNAL PISATI KOT MARCEL ŠTEFANČIČ. BEREM ZA V MLADINI DESETLETJA IN MU PRIZNAM MOJSTRSTVO. NIKDAR NE GLEDAM STUDIA CITY, KER ME NJEGOVO AFEKTIRANO NOVINARSKO POZERSTVO MOTI IN NE PRENESEM, DA SO VPRAŠANJA DALJŠA OD ODGOVOROV, KI JIH DOVOLI SOGOVORNIKOM. RES JE, IZBIRA LEVE IN DESNE - A AGENDA MARCELA ŠTEFANČIČA SE JE ZGODILA IN POTRDILA, KO JE NA ODER POVABIL BODOČEGA PREDSEDNIKA VLADE, SLEDNJI PA JE POSLUŠNO PRICAPLJAL. TO JE POVEDALO VSE.

10.

RTV SLOVENIJA KOT NOBEN MEDIJ NE BO NIKDAR "OBJEKTIVNA" DOKLER BO NOVINARJE SRAM ALI STRAH PRIZNATI, DA IMAJO SVOJO PAMET - LEVO ALI DESNO. DA SO POLITIČNA BITJA KOT GLEDALCI, KI JIH GLEDAJO. KO BO TO UREJENO, BO MARCEL ŠTEFANČIČ MIRNO DELAL SVOJE ODDAJE IN PRAV JE TAKO. IN JOŽE MOŽINA SVOJE IN PRAV JE TAKO.

ps.

To piše človek, ki je star 64 let in mu je resnično dovolj, da nam nekateri slikajo nekaj s čopičem, ki je politično umazan s to ali ono barvo. Ker smo mi, gledalci, nesposobneži, ki Jožeta ali Marcela ne "prepoznamo". Stavka na RTV ni moja stavka, ker nima tiste vsebine, ki jo potrebujemo gledalci: hočemo dober program!

Miran Šubic, ki na RTV SLO gledljive oddaje (leve, desne in sredinske) šteje na prste....