Se spomnite nekoč Primoža Peterke, ki je z značilno zbeganostjo stal pred mikrofonom in nekaj jecljal na vprašanje, kako mu je šlo na skakalnici? "Moram Jelkota prašat!" je bil eden od zgodovinskih odgovorov. No, na skakalnici mu je šlo bolje kot pred kamero, nesporno pa je bil Jelko Gros njegov "guru".

Pred dnevi je bodoči trener Dinama iz Zagreba povedal, kaj je storil, ko je dobil ponudbo, ki ga lahko hitro naredi za milijonarja (če že ni...): za mnenje je vprašal predsednika NZS Mijatovića (ker se to spodobi) in predsednika UEFA Čeferina. Le kaj ima slednji s slovensko reprezentanco? Dejansko nič. V resnici pa: vse. Ker je Čeferin dejansko nastavil Mijatovića za naslednika, pripeljal Pavlina za bodočega vodilnega v NZS in odločil bo - v to sem prepričan - tudi glede Keka, Dinama ipd. Kdor tega ne zmore analizirati, mu ni pomoči: Aleksander Čeferin iz zakulisja vodi slovenski, javno pa še evropski nogomet. In nihče mu ne upa črhniti...

Matjaž Kek je natančno pred desetletjem prišel predavat kot selektor trenerjem Triglava. Povabili smo ga in na koncu vprašali, koliko to stane, vsaj prevoz, dnevnica: "Miran, ne se hecat, jaz sem selektor in delam za nogomet." Bila je sobota, v Kranju je moral biti ob 9.uri dopoldne. Zato Matjažu Keku danes klub z desetinami milijonov proračuna pošiljajo ponudbe in zasluži si vsak cent, ki ga dobi. Ker je (nogometni) gospod.