Imamo vse razloge, da Sputnik 5 prileti v Slovenijo še preden se bruseljski birokrati zmenijo, kdo nagaja z dobavami cepiv!

Prvi razlog je doma na Madžarskem kjer je doma tudi vzornik našega predsednika vlade. Viktor je že naročil (dobil?) rusko cepivo in se na razne EU-dogovore in odgovore požvižga. Ne samo takrat, ko uvaja diktaturo, tudi sicer v praksi (migranti, ograje in tudi cepivo...)! Njegov učenec mu bo torej sledil in Slovenija bo "precepljena" hitro, ker bo Sputnik priletel tudi k nam...

Drugi razlog je doma pod Vršičem. Tam pri Ruski kapelici smo z bratci Rusi vedno najboljši prijatelji. In zakaj ne bi potrkali na njihovo široko slovansko dušo, naročili cepivo in precepili slovenski živelj hitro in učinkovito! Harašo, bratok!

Tretji razlog je modrost našega prvega borca proti virusu, ministra za zdravje in jezo državljanov. Kako daljnovidno je čestital zmago slovenskemu zetu tja čez lužo: slednji je bil z ruskimi zavezniki še kako blizu in tudi oni so nasledniku čestitali skoraj tako pozno kot mi. Če nas to ne povezuje, kaj nas pa bo!?

Zadnji razlog pa naj bo Krka. Tista, ki milijone tablet izdeluje za Ruse in v Rusiji. Zdaj je čas, da poslovne vezi postanejo - cepivo. Kajti ko je sila, spoznaš prijatelja (in brata), kajne?

JE PA ENA VELIKA OVIRA: ZGODOVINA SE PRI NAS PIŠE NA NOVO! IN ZATO SE RUSKA IN PARTIZANSKA ZMAGA V DRUGI VOJNI MORDA SPLOH NI ZGODILA IN SO ZMAGALI "TA BELI"!? DA O TEM, DA BI MI KDAJ BILI BRATJE Z NARODI TAM ZA ALI PRED KARPATI, NE PIŠEMO. SLOVITI PISATELJ JE NAMREČ IZUMIL NORIŠKO KRALJESTVO IN TAM ZA VZHODNJAKE NI PROSTORA....

ps.

Pa je šel (bo šel) Sputnik 5 mimo nas....