Nekoč sem po sili razmer ali ukazu nadrejenih delal z Bojanom Požarjem in se ni dobro končalo. Preprosto zato, ker sem mu verjel, da kot urednik ne bo zlorabil....pa je. In sem pristal kot grešnik na razsodišču, ki me še zdaj rado preganja. Moško sem požrl dol, da sem na prangerju zaradi njega. Zdaj sem pa tja kaj prepriše s Trme ali objavi. Nisem naročnik njegovega portala in nikoli ne bom.

Včeraj sem želel objaviti nekaj podobnega, če bi šel v zapor. Tam nima kaj iskati. Ker je sodstvo,ki zapira novinarje (nesporno: grešnike) nevredno 21.stoletja in države kjer smo. Kdo je hotel iz njega narediti žrtev, je vseeno. Ker on žrtev ni. Je le režimski novinar, ki je bil do konca zvest partiji in služil kruh v njenem zadnjem glasilu. Hvalil Kučana, ipd. Pa kaj: morda je spisek mojih grehov še daljši in še danes povsem spoštljivo pozdravim bivšega predsednika. Potem je postal Požar sluga tistih, ki so ga in ga še plačujejo za to kar počne in za to česar ne počne. O delu kolegov ne sodim, njegova bolestna samovšečnost pa je razlaga tudi za mojo: novinarji imamo radi zadnjo besedo, sodbo. Zopet sva si podobna, ker sem tudi jaz seveda /bil/ suženj odnosov v našem novinarstvu pa bi moral dati že zdavnaj lisjaškemu prevarantu eno na lažnivi gobec, dase razumemo.

Razlika med nama je v hlapčevstvu politiki. Taki ali drugačni, temu ali onemu. ZAVRŽNO JE, ČE IMA NOVINAR IN UREDNIK TAKEGA PORTALČA ISTEGA ODVETNIKA KOT JANEZ JANŠA OZIROMA PREDSEDNIK VLADE. OD TAM NAPREJ JE (BILO) VSE JASNO, ČE JE ŠE KDO DVOMIL. ZATO JE BOJAN POŽAR OGLEDALO NAŠE DRUŽBE, DRŽAVE IN NOVINARSTVA POSEBEJ: LAKAJ OBLASTI OD TEGA ŽIVI, OBLAST SE PA MENJA, PLAČNIKI TUDI. TODA NIKDAR SE NE BI STRINJAL, DA GA JE TREBA ZAPRETI, KER JE NSPOŠTLJIV DO SODIŠČA. TO DELAJO PUTIN IN PODOBNI.

Bojan Požar je namreč dejansko že zaprt. Ujet. Zaklet. Kaj vse bi dal, da bi mu priznali kredibilnost in pogum in še kaj. Se spomnim, kako je najavljal "v ponedeljek" vse o tem, kako ga je na čevelj dal (ali pa on njega) bogati Joc Pečečnik. In se je podelal na svoj pogum in...Ker je matematika pokazala, da je bolj nažigati tiste, ki so na listi Matozovega drugega delodajalca. Nagnusno.

Tole ni napad na Bojana, bvšega poklicnega kolega. Je samo poskus povedati, da najbolj sovražim početje, ko nekdo nekaj obsoja, deli moralne in druge pridige, sam pa je do grla ujet v isto. In to je početje, ki k sreči nikdar ne bo povzročilo, da bi požar imeli po državi zaradi nekoga, ki je večni sluga - le gospodarji se menjajo.

Da bo mera polna, poznam sodnike, ki so mu odredili pripor. Osebno, kot Bojana. In to je samo dokaz, da je Slovenija pač taka kot je: Bojan Požar je naše ogledalo. Ne v zaporu, tam kjer deluje. Kako že? Umazano.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar in od danes upokojenec

ps

Če vstavite namesto Bojan ime Miran, vas to lahko pomiri, mene pa ne bo jezilo. Tako...za lep vikend....