Zgodi se samo tisto, kar objavijo mediji. Glavni mediji. Ali res? Trma.si ni v tekmi z mediji in redakcijami, ki štejejo desetine in stotine sodelavcev. Nesporno dejstvo pa je, da so mnogi med njimi prejeli informacijo o žalostnem dogodku in hudem zločinu v Kranju najmanj dan preden je svoje objavila policija. Kar bi bilo v starih novinarskih časih dovolj, da seveda Trmino zgodbo raziščejo. No, na pot v Stražišče so šli pri Žurnalu24, mnogi ali večina drugih pa je zadevo prezrla. Prav in povsem avtonomno: LE KAJ JE LOKALNI MEDIJ, DA BI MU VERJELI KAR OBJAVI? DAN KASNEJE JE BILO DRUGAČE: ZGODBA JE POSTALA DOBRA TUDI ZA MEDIJSKE VELIKANE! To objavljamo zaradi res korektnega odnosa Planet TV, ki so želeli soglasje za povzemanje Trminih navedb, podatkov ipd. Lepo in profesionalno čeprav - nepotrebno. Ko zadeva postane "spletno odzivna", seveda ni več omejitev - objave se navezujejo.

"Neuradne informacije" so naslednji dan bile potrjene - uradno. Trma je edini medij, ki je zgodbo objavila prva in kasneje tudi dopolnila. Ampak: drugi jo povzamejo, a nismo bili vredni vsaj navedbe od kje "neuradne informacije".....Pa nam je vseeno, branost Trme je fenomenalna - morda tudi zaradi tega, ker smo medij, ki ni povezan in navezan na nikogar. In ni od nikogar....Prej ali slej pridejo po informacije tudi taki, ki "capljajo zadaj" - smo rekli včasih, ko so bile navade drugačne....

Uradne informacije pa so področje Rolanda Brajiča, PU Kranj, ki to področje obvlada s profesionalnim pristopom....Mediji imamo pa (tudi) svoje vire in zato so seveda naše informacije lahko neuradne, tudi s kako napako: a v tem primeru smo ugnali čisto vse. Zadovoljstvo? Ne, umrl je človek in to je tisto česar ne smemo pozabiti. MIMOGREDE: VČERAJ SMO OBJAVILI, DA STA MORILCA PRIZNALA KRIVDO...JE ŠE KDO?