V Celju "režejo" igralski kader, ker računajo, da so rešeni izpada. Imajo predsednico, ki jo "nihče ne pozna". V Lendavi so osiromašeni igralsko, a se zanašajo: zadnji ne bomo. V Murski Soboti pa se (ne prvi, ne zadnji) spopadajo z uganko o tujih dobrotnikih, ki bodo rešili klub primeža dolgov.

Triglav na vse to gleda - od spodaj. Realno je zaostanek osmih točk huda naloga, a sproščeno moštvo brez težkega bremena je sposobno včasih storiti nemogoče. Je Triglav sproščen? Nima vodstva (datuma skupščine tudi v februarju še ni), ki ga potrebuje za sprejem ključne odločitve: kaj je cilj pomladi 2012 in sploh poglavitna naloga? Če bi to vprašali tiste, ki so z denarnico priklopljeni na klub, je stvar jasna: gremo se prvo ligo. Če vprašate mene (in enako sem govoril vedno, kar sem bil v nogometu), je v takem primeru stvar še bolj jasna: gre za obstoj kluba. Gre za obstoj ene najboljših mladinskih šol kjer trenerji ne dobijo plače!? Gre za verodostojnost nogometnega koncepta. Gre za odnos do svojega ugleda, do storjenega v zadnjem desetletju. Da bo težko, hudo, smo vedeli vsi. A kdo je zdaj tisti, ki odloča in omogoča, da se z rešilnimi mislimi sploh ukvarjamo? Preveč vprašanj, premalo odgovorov. Skrivanje za meglo nogometne brezizhodnosti, je najbolj nevarno, škodljivo in Triglava nevredno. Povedati je treba, kaj imamo in česa ne bo. In ne za ceno enega cilja, potopiti kluba.

Leta 2002 pozimi sem naletel na potopljen klub in potem "fehtal" za vsak cent, se pravdal po sodiščih z opeharjenimi igralci, začel z osnovo današnjega Triglava. Ni bilo lahko, tudi zdaj ni. Vmes sem bil pljuvalnik za vse, ki niso nikdar verjeli v Triglav, mene in sodelavce pa tako ali tako skušali omalovaževati in uničiti. Iz tega se moramo (morajo?) ljudje kaj naučiti: ne pljuvajmo po klubu, ki danes daje tri, štiri reprezentante v članski in še toliko v drugih selekcijah! Ne zanikajmo težav ampak se spopadimo z njimi. Vendar: z imeni in priimki, s polno odgovornostjo. To se mi zdi nujno in potrebno, ker igrice s skrivalnicami ne peljejo nikamor. Deset porazov je deset porazov in ne devet. Točka je točka in ne tri. Dolgovi so dolgovi, manjkajoče plače pa ... Vse to se dogaja vsem, a ključno pri tem je, kakšni so odnosi, kakšna so razmerja, kdo odloča.

Triglav si zasluži novo vodstvo in jasen cilj. Ter ljudi, ki mu sledijo. Mi, navijači, bomo to podprli.