Gašper Udovič je mlad nogometaš, ki je do letošnje zime igral za vse reprezentance, kjer je to lahko počel. Preprosto povedano: bil je nezamenljiv, zadetki v klubskem in državnem dresu pa so potrjevali njegov talent. Njegovo moštvo je drugo v prvi kadetski ligi, na lestvici strelcev je visoko, bil je standarden član reprezentance, ki bo v Sloveniji igrala turnir za evropsko prvenstvo.

Selektor Miloš Kostič ga je zdaj prečrtal. Preprosto in jasno. Namesto njega igra fant, ki se piše tako kot je treba in je iz kluba kot je treba. Kjer ne igra standardno. Kjer je zabil bistveno manj golov kot naš "Urška".Ekipa, ki je druga v državi, daje zdaj enega (1) reprezentanta - a na vrsti so že tako rekoč zaključne priprave, proces izbora je končan, zdaj je čas za končno uigravanje.

Morda bo kdo dobil občutek, da selektorju ne verjamem(o). Da celo presojamo stroko(vnost). Da se vtikam v nekaj, česar ne razumem in za kar nisem "kompetenten"! Je reagiral Triglav in vprašal, kako je s kriteriji in izborom in odnosom do igralcev ene najboljših nogometnih šol v državi? Verjamem, da je in da so bili odgovori dani. V bistvu pa me ne zanimajo. Ker ne gre za dvom v selektorja in stroko in ker bo Gašper Udovič pač brcal žogo še naprej, dosegal vzpone in padce. To je šport in nihče nima pravice kazati s prstom na selektorja, da je morda podlegel imenu in priimku ali bognedaj celo očetu imena in priimka!? To je le zunanji vtis kjer smo pač premalo strokovni in objektivni ipd.

Resnica je obrnjena: ne dvomi Triglav(an) v selektorja - ampak on v nas. Preprosto mu je logično, da to s Triiglav(an)om lahko naredi. Pa "nikom ništa" kot se reče. V marsičem ima prav: kaj se ne bil malce delali norca z okoljem kjer župan obljubi gostovanje prvenstva in nov objekt, nato pa se na to požvižga? In kjer lahko klubu vzameš licenco, se v Ljubljani potuhnjeno smeješ, potem pa ti povedo, da si storil krivico!? Pa zopet "nikom ništa"! In tako bo tudi v tem primeru - ime in priimek bo zastopal Slovenijo na račun tega, da Urška ni niti med 22 reprezentanti čeprav je bil do včeraj tako rekoč v prvi postavi! Mene boli, ko jih dobim, še bolj pa, ko klofutajo Triglav(ane)!