Kot telički v klavnici. Enkrat, dvakrat brani vratar - potem pa ne gre več. Posebej zato, ker igralec v povsem obvladljivi situaciji potegne lisjaka Osterca za dres, slednji pa logično pade in - tekme je konec. Tako je bilo danes v Kranju kjer gre pohvala igralacem za pristop (novincem=Nazič, Curanovič, Levstek za minute v igri in učinek), ampak: bo Triglav res tako ostal v ligi? Je res mogoče sprejeti in verjeti, da "se proti boljšemu ne da nič storiti"!? Kaj pa Nafta: točka v Celju, Domžalah???

Ne gre za filozofijo, gre za pogum: narediti tisto kar govoriš. Da boš igral na zmago, na tri točke. Ne pa čakal na usodo, ki prej ali slej udari brez milosti. Kakšen smisel imajo porazi brez zadetka v nasprotnikovi mreži, se učimo že celo leto: dali smo 10 golov, danes smo bili popolnoma nenevarni. Burgar je tekmo presedel na klopi, ker pač ne zadene. Kazen? Logika? Lahko bi bila, če bi imeli boljše napadalce. Ampak je treba narediti prostor za zamisel, ki ne pije vode....Bojan Djurič je priden fant, a prva liga? Matic Sever ne bo nikdar bočni igralec (preizkušeno x-krat), ker je pač vezist. In tako naprej do onemoglosti - vedno enako, vedno enak izid.

Koper je na papirju boljši, Celje pa ni bilo. Skupaj: 0:5, 0 točk. To je realnost za katero ni kriv noben trener, noben igralec. Ostaja pa ključno vprašanje - ali položaj obvladujemo? Sam sem ga zastavil prve dni oktobta, leta 2011. In smo ga obvladovali in ga obvladujemo. Iz poraza v poraz do končne zmage je lepo geslo in vem, da bom poslušal in bral, da še ni nič izgubljenega. Meni pa se kot navijaču ne zdi več "normalno", da izgubljamo tudi takrat, ko nas hoče sreča, ko smo zdesetkani, a blizu točke. Neumnost za enajstmetrovko je pač davek zgodbi o zrelosti za prvo ligo, o odnosu, o glavi. Kajti za nogomet jo je treba uporabljati.

Ne gledam rad takega Triglava, ker ne vidim ničesar novega. Izjemen je bil motiv z Mariborom in Olimpijo. Potem pa pride ura resnice - vse ostale ekipe nimajo take karizme, so premagljive in obvladljive. Žal ne za nas.

Ps. Pesmice s prostaškimi izrazi:otroci, pridite na tekme Triglava!? Nasprotje je težko obvladljivo, ampak oboje se danes ni izšlo. Mene je sram, ko to poslušam. Zavedam se, da je to le del navijanja, le delček zgodbe o pripadnosti - pa vendar....Aja: s plačano vstopnico ima pač vsak pravico. Tudi da svinja na glas...