Poraz ni sramota, če se kaj naučiš in če si storil vse, da ga ne bi bilo. Triglav ni po naključju zadnji, niti ni po naključju dobil osem golov v Mariboru, pet doma proti Rudarju in tako naprej. Taktika "kot svinja v buče" je doživela popoln polom, ki pa je obležal na igralcih. Odgovorni namreč lamentirajo, da je po bitki lahko biti general. Žal imamo kaplarje tudi pred bitkami in temu primerno vojska koraka! Čeprav je poraz z 1:0 ali 10:0 enak glede izgubljenih točk, je treba končno in jasno povleči za ušesa vse, ki se igrajo s Triglavovim ugledom. Ker mene še vedno bolijo ušesa od tega in ker sem sam to že doživel, si drznem napisati, da je proizvod splošne anarhije mogoče strniti v nekaj "navijaških ugotovitev":

*Triglav se ni ničesa naučil po visokih porazih. Še več: strokovno vodstvo še vedno povsem zgrešeno izbira tekme kjer bomo "presenetili". Ko je bilo namreč treba napasti na jesenski tekmi v Lendavi ali Domžalah ali v Celju, igralci tega niso zmogli. Tam, kjer so bile točke realno dosegljive, smo povsem počepnili, drugod pa prejemali porcije golov znova in znova na enak ali podoben način!

*Triglav bo ostal v prvi ligi ali izpadel v drugo ligo s povsem nedorečenim kadrom, s povsem nedefiniranimi igralci in s premalo znanja o njihovih sposobnostih. Pač pa bomo pol leta žrtovali za treniranje tistih, ki z nami miselno, konceptualno in nogometno nimajo nobene povezave. In za povrh: kako so pri nas pod strokovnim vodstvom napredovali tisti, ki potencial imajo? V primerjavi (na primer) s Celjem?

*Triglav se ne začne in konča ne junija, ne decembra. Gledati moraš naprej, ustvarjati pogoje in zastavljati cilje kot to počno pravi klubi, ki so trdne športne ustanove. Zato je najhuje, ko povprečje prevlada, ko je "v kraljestvu slepih enooki kralj" kot sem velikokrat rekel in zapisal.

Iskreno torej želim moči vsem, da najdejo v sebi energijo, strast in voljo. Po 8:0 in po povsem zgrešenih pristopih (trajajo pa že ohohoho časa) je namreč to najtežje. Če bo treba, bom kupil deset vstopnic ali pa stal za ograjo, da bo le uspelo. Iskreno in pošteno pa zagovarjam samo eno: plačevati tak strokovni pristop, nima smisla: ti ljudje se dobesedno učijo od 0:5 do 0:8 in tako dalje. Ponavljači pa še v osnovni šoli niso ravno cenjeni...