Sobotna tekma je prinesla nekaj nogometnih zanimivosti širših dimenzij: na tribuni član IO NZS, sodniški "gazda", predsednik MNZG - med tem, ko je veselo igrala gorenjska liga in je naš trener dan prej v medijih vabil "druge klube na ogled tekme"!? Noro: kot da se ne bi kvalifikacij dalo odigrati v nedeljo in četrtek, če so že drugje /tudi v tretji ligi, na Zarici/ igrali ob istem času? Seveda pa na tribuni ni bilo (kot ga ni nikdar) našega župana, ki bo imel eno skrb manj: še en šport brez vrha, brez špice (če na Dobu ne bo čudeža)! Tako je to v slovenskem nogometu kjer klub "pozabi" na kvalifikacije pri pogodbah o posoji igralcev in sicer res sporna "okrepitev" ne sme igrati kvalifikacij, ker mu je pogodba dva dni pred tekmo potekla in že besno trenira v Domžalah? Da dol padeš! O tem, kako je oditi pred tekmo na kosilo na Brdo, vedo kaj več strokovnjaki za prehrano športnikov - vsekakor pa je posedanje v lokalu malo pred tekmo še en biser sobotne polomije!

In zdaj sem general po bitki? Kje so bili Jožef, Djurič, Diallo (nezamenljivi na začetku), kako je z rotacijami vratarjev, kako je kdo poškodovan ipd., so konkretna vprašanja. Tragikomično je bilo gledati Pokorna, ki naj bi bil nosilec in zvezdnik ekipe, odigral pa je rekreativno tekmo - kot da je zraven pač malo po sili, da se to njega ne tiče! Brez namere po diskreditaciji: tako je to zgledalo! Za Ovčino in Djurkoviča pa velja: tehnika da, znanje da - samo uporabiti se tega ne da, ko pride malo bolj čvrsta ekipa z več dvoboji. Jelar je bil - izgubljen, Burgar neizkoriščen. Je to od včeraj? Imamo igralce, ni pa ekipe, ni bilo nobenega, ki bi po trapastem prvem in še bolj trapastem drugem golu znal povezati miselno in nogometno fante k neki spremembi. Strokovni štab pa je deloval kot polite kokoši - kar pa samo nakazuje, da na tak potek ni bil nihče pripravljen. Roko na srce: Dob še zdaleč ni boljša ekipa, je pa bila bolj pametna, disciplinirana, odgovorna, nogometno preprosta in učinkovita!

Zablode so del nogometa: dokler igralcev ne preveriš, ne veš, kaj zmorejo! Tragično pa je, če si slep nogometno in ne vidiš, kam vse skupaj pelje. In če tik pred koncem, pred zadnjim dejanjem, začneš širiti malodušje in igralcem dopoveduješ kar je jasno kot beli dan: Triglav nima podpore okolja, gospodarstva, politike. Smešnica, da je MO Kranj pokrovitelj kluba me vedno znova nasmeje - to je res hinavščina brez primerjave! Je pa nekaj res: če se skrivaš pred problemi (in to je značilnost vsaj enega od pomembnih členov Triglava), če ne upaš prevzeti odgovornosti in če prepustiš vse skupaj "kar bo pa bo" načelu, potem je rezultat pač na dlani. Priprava moštva na pomembne tekme je bilo moje opozorilo vse leto: ker hodim na več tekem vseh ekip kluba kot športni direktor, predsednik in ves UO skupaj, si to lahko dovolim. Zato ostane samo eno sporočilo: Dob v sredo je preizkus za vse.

Nikdar nisem kot trmast Triglavan obupoval. In to želim vsakomur tudi do srede. Kajti - naj se vendar malo vrnem nazaj - Triglav smo gradili deset let, da je nekaj nastalo, porušiš lahko zelo hitro. Tudi tako, da odhajamo v prvi kadetski in mladinski ligi na tekme v komaj še številčno znosni zasedbi...