Sem gledal Aluminij, kako so v drugi ligi "kantali" nemočne sosede iz Šenčurja in se spomnil tudi lekcij Triglavu v drugi ligi. Napaka: zdaj smo v prvi ligi in Aluminij je pokazal klasično zgodbo o tem, kako je lepo žogati se, malo manj pa - igrati na rezultat. Poštene priložnosti si niso ustvarili, strel od daleč je ukrotil Pelko in lahko so veseli le enega gola v mreži. Kaj pomaga kombinatorika, če dobiš lekcijo o tem, kako se igra v prvi ligi: trdo, na rezultat, z izkoriščanjem napak nasprotnika...

Res ne bi želel ob zaslužni zmagi izpasti pristranski, ampak: največja nevarnost za Triglav je bila domača klop. Trener je zopet "presenetil" s popolnoma nepripravljenim Stojnićem v zvezni vrsti. Fant "trčkara" sem ter tja, šprinta ni zmogel vse življenje, podaje so letele tako tako, ključno pa je bilo, da je na njegovi strani igral Drevenšek - prvo ime Aluminija. Kako je naš Stole capljal za njim, je bilo že neugodno gledati - mladi Šturm pa je ob odsotnosti pomoči rutinerja bil krvavi boj s hitrimi gosti. In še: ko Stojnić že vsaj 15 minut niti trčkarati ni mogel in hotel zamenjavo, se je trener delal "Tošota" in smo lep čas igrali z 10-imi. Peternel (tako pravijo prisotni) je bil v Celju med najboljšimi orli - ampak: Stole ima ime in kaj potem, če ne zmore steči niti na rekreativni ravni!? Pokornu tokrat kapo dol: razdiral je, kar je le mogel - ne zmore pa kombinatorike za tekočo igro. In zato je naš temnopolti fant zopet pokazal, da zmore več in hoče več. Seveda: če igra nekje v sredini, na Džurkovićevem mestu kjer lahko skoči (dobil vse skoke, žogam pa nista sledila napadalca) in kjer se lahko zagradi! Jelar je bil bleda slika napadalca z imenom, Poplatnik pa je zabil in bil nevaren (manjka mu kolektivne igre, ker sta z bratom bila "two men band" kjerkoli sta igrala. In ob "hromem" nesojenem vezistu je klopco grel Dolžan, ki lahko teče n-krat več kot naš Stole!? Zmagi ne glej v zobe, a kmalu bi jo zakockali kot že tolikokrat prej! Pa to niti ni pomembno, avtoriteta stroke se pač ščiti tako, da stroka ukrepa. Zmaga je tu, vse ostalo bomo pozabili.

Seveda pa bi navijači radi videli trohico napredka. Na tribuni smo vsi trenerji in vsi vse vemo: na igrišču pa bo radi po letu dni videli red, organizacijo, smiselno taktiko in akcije. Preveč? Davno pred začetkom prve lige sem zapisal, da se bomo borili za osmo mesto. Podpišem. Če ne bomo sami semi škodili, seveda.