Če je od spletne strani klubov (npr. Triglava) težko pričakovati, da bi dve uri in pol po tekmi Slovenije zapisali rezultat in uspeh "svojih" igralcev, je nedopustno od NZS, da uspeha reprezentance do 17 let ni zabeležila v času, ki je za moderne čase "grozljivo dolg"!!!!

Novica zato na Trmi: Slovenija: Bih 1:0, prvo mesto v skupini, uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja!!! Vratar Triglava Gregor Sorčan (po letih sodi v mlajšo reprezentanco, a to samo dokazuje kakovost) na tekmah proti Grčiji (0:0), Franciji (1:0) in BiH (1:0) ni prejel zadetka kar je podvig svoje vrste za reprezentanco in mladega Triglavana. Čestitke varovancem Boruta Jarca in seveda vratarju, ki je pred leti iz Velesovega pristopil Triglavu. Spomnim se ocene, ki smo jo povsem odkrito (čeprav seveda brez jasne gotovosti) povedali staršem: "Grega ima reprezentančni potencial!" In... ima ga!

Gregor Sorčan je primer selekcije, ki jo mora opravljati klub, ki je nosilec nogometa v regiji. Gre za fanta z intelektualnimi sposobnostmi in vratarskim talentom ter telesnimi značilnostmi, ki mu omogočajo dobro kariero. Starši so razumni, umirjeni, fant pa v šoli in nogometu pravi. Tak naj tudi ostane in njegova prihodnost bo zagotovo prava! Gregor Sorčan pa je tudi dokaz, da delo in trud prinašata uspeh in zato je tudi sporočilo nogometnim talentom jasno: Triglav je sposoben razviti vse talente na Gorenjskem do vrha njihovih sposobnosti. Grega, iskrene čestitke za lep uspeh v kvalifikacijah, ki jamčijo nadaljevanje evropske poti Sloveniji U17.

To, da matična zveza tega uspeha ni uspela zabeležiti niti do večera, govori največ o tem, kako delujejo in kaj delajo. To ni kritika, to je samo dokaz, da uveljavitve nogometa ne bo dokler bo reprezentančna zmaga nas velesilo Francijo, evropsko ugledno Grčijo in vedno nogometno obetavno BiH čakala na uradnike iz Ljubljane, da se spomnijo reprezentance.....