Bilo nas je 48. Naslednjič nas ne bo niti toliko. Če odštejemo prijatelje in sorodnike igralcev, tragičen obisk četrtfinala pokala v nogometu. Zakaj? Tekma v sredo ob treh. Še dolgo, dolgo bo tako. Ker imajo v Velenju, Celju, Kopru in podobnih "velemestih" luči in nočne tekme kjer vsaj kdo lahko pride, v Kranju pa nam je tudi upanje na to vzela naša sedanja oblast.

Do 76.minute sta kot zaljubljena golobčka sedela skupaj na VIP sedežih. Blaž Vidmar, gorenjski nogometni Kim Il Sung, član IO NZS, predsednik MNZG, podpredsednik sodniške organizacije. Človek na tekme Triglava pošilja sodnike. Poleg njega glavni senzor in na laži ujeti predsednik NK Triglav, bodoči poslanec, mestni svetnik ipd. Beno Fekonja. Lepo jima je bilo do 76. minute.

Nato so nas okradli. Dobesedno. Sodnika /tako /pri/stranski kot glavni/ sta omogočila gostom zadetek. Ponorelo je še tistih nekaj deset ljudi. Ki jih drugič ne bo več. Da bosta svoje "honorarje" lahko vlekla oba sodnika in bo blagor funkcij užival Blaž Vidmar! Sramota je mila beseda, prava pa: kraja. Ker ni šlo za "svobodno sodniško presojo" ampak za perfidno, očitno in za vse vidno napako.

Toliko o pokalni tekmi in o sramoti. Verjamem, da boste jutri lahko kje prebrali, koliko je bil v našem nogometu kdo kaznovan zaradi tega ali onega prekrška. Nikoli, ampak nikoli pa ne boste prebrali, kaj se dogaja lumpom, ki krojijo rezultate in odganjajo ljudi s tribun.