Izhodišče: Triglav se uvrsti v finale pokala proti Mariboru in ker je slednji državni prvak, Evropa pride v Kranj.

Prizorišče: kar naenkrat se v prvi vrsti drenjajo tisti, ki so športu vzeli normalne pogoje za delo, Mohor Bogataj pozdravlja uspeh (svetovalec za 5000 evrov mesečno pa z njim vsak teden 1x ponavlja pravila nogometne igre, ker župan tekme še ni videl v celoti. Začela sta takole: nogomet je igra z žogo...) "svojih" in podžupanja Nada Mihajlović izjavi: "Sem vam rekla, da želim, da čim prej igrate na novem stadionu! Zdaj boste, v Stožicah."

Črni humor? Pretiravanje po eni zmagi? Niti ne: jeBeno Fekonja zmogel cenzuro na spletni strani in prepoved pisanja in oglašanja tistim, ki bi imeli svoje mnenje in ne njegovo. Ni pa zmogel doseči, da bi o tem lepem nogometnem uspehu na spletni strani kluba 12 ur po tekmi prebrali eno samo vrstico!!! JeBeno, res jeb... ! Ampak predsednik bo zagotovo spremenil tudi svoje življenjske cilje: če je prej pisal, da bi rad postal poslanec (nekaj kvalitet zagotovo ima, če se spomnimo vzročnih primerkov iz sedanjega parlamenta), je zdaj priložnost, da objavi, da bo evro-poslanec. Zakaj pa ne? Če bo župan znal pravila nogometa, če bo podžupanja govorila resnico, potem tudi zanj ni ovir...

Pa sarkazem na stran: nogometni uspeh je še enkrat dokaz, zakaj to igro gledajo milijoni. Zakaj v Angliji tekme s 7:5 in 5:4 v delirij spravijo cel Otok, ne le poln stadion! Mi pa objavljamo kranjsko popotnico nogometni Evropi. Da je slednja še daleč, daleč? Verjetno res, morda ne bo uresničena - ampak je bližje od tega, da bi imeli pravo oblast s pravim odnosom do športa, mladine. Kako že gre tista: zato bom kandidiral za župana! Pravila nogometa poznam, torej?

Moderno ogrevanje!
Samo nebo je nad nami. Pa plesen in beton!