Jutri bo morda spisek zasvojenih (ne gre drugače imenovati ljudi, ki verjamejo v bogastvo s stavami) še daljši in med njimi bo tudi kdo od nogometašev iz našega okolja. Nekoč sem dal vsem igralcem članske ekipe podpisat izjave o stavah, a to je le prazen papir, ko zašumijo bankovci. Iskreno in negativno pa me je presenetil "en stavek" izjave NZS. Gospod Čeferin, vpleten je vsaj en dokaj aktualen državni reprezentant! In še en bivši in še ena legenda našega nogometa! Ne pričakujem, da jih bomo zdaj vsi popljuvali, a sporočilo mladim generacijnam mora biti drugačno od vaše "pravne krinke" po načelu, da komur krivda ni dokazana...Nogomet ni pravo, NZS ni ne advokatura ali tožilstvo ali sodišče, je del civilne družbe, ki mora jasno izpričati drugačne vrednote!

Sramoten stavek vodstva NZS ni sporen po vsebini, gre za staro taktiko "nojeve glave v pesku"! In tako je do zdaj dokaj uspešno izvajala "bratska Hrvatska" kjer so gnojnico nameščanja rezultatov polivali naši sokrajani, someščani, Slovenci!? Tudi tam se vsi bojijo karkoli povedati, nam pa bodo starši jutri otroke odtegnili od nogometne žoge, če bo še naprej krovna organizacija "pozabila", da so enega od ključnih stavcev na črno imeli v državnem dresu s slovenskim grbom! Tem otrokom in staršem in javnosti mora NZS dati energično sporočilo in tudi javnosti pojasniti svoje ravnanje v prihodnje. Kajti sodni mlini meljejo počasi, ugled pa izgubiš hitro! In če smo si do zdaj pred tem zlom zatiskali oči, je stvar ob obtožnicah drugačna: terja odziv, javen, glasen in odločen.

Če se izkaže, da je to le del črne nogometne zgodbe (o akterjih se šušlja že leto), potem ni dovolj nizke lige za tiste klube, ki so bili v to vpleteni in ni dovolj hitrega izobčenja iz nogometa za tiste, ki so to počeli. Če pomislim, da je gospod Čeferin ob pomoči svojih sodelavcev bil pripravljen "lustrirati" direktorja nekega prvoligaša, ker je pisal in govoril (nikdar nisem imel monopola nad tem, da je bilo vse točno in prav) in je terjal od NK Triglav, da me napodi iz kluba, danes pa se sklicuje na pravno državo, mi je slabo v želodcu in vesel sem, da sem odšel iz tega dogajanja. Toda tudi za velmože slovenskega nogometa obstaja moralna sodba, ne samo tista na sodišču. Taki odzivi, kot je bil današnji ob izbruhu stavniške afere, me prepričajo o nečem, kar že vem - o dvoličnosti in igrah v zakulisju. Sram me je.