Državni reprezentant je bil eden največjih "podpornikov" prepovedanih in ilegalnih športnih stav. In kako se je na ta problem (pravnomočne obtožnice napovedujejo sojenje) odzval Aleksander Čeferin, odvetnik in predsednik NZS? Z enim stavkom in pol...Ker je to logično za pravnika, ne pa predsednika. Ker ni nihče krvi dokler ni pravnomočno obsojen. A žogobrcarji in njihovi šefi bodo svoje dobili na sodišču (če bodo), NZS pa je organizacija civilne družbe. O svojih vzornikih zdaj berejo otroci, ki jih trenirajo in, ki so vanje verjeli? Starši, ki te otroke usmerjajo v nogomet? Javnost, širša in tudi nogometna? In kaj napravi g. Čeferin? Molči. Kot molči tudi tisti, ki bi se moral tudi oglasiti. Še en pravnik, g.Stefanović. Ki ima vedno polna usta "evropskih kriterijev in vrednot". Tokrat se je skril, namesto, da bi kot šef sindikata igralcev udaril po mizi vsaj simbolno.

O tem sem napisal odprto pismo in ga poslal Ekipi. V njem sem opisal tudi neko drugi "zakulisno delovanje" vrha NZS, ki jim nikdar ne bo v čast. In ki zadeva lustracijo človeka iz nogometa po načelu: mi vam prvo ligo, vi njega iz kluba. To seveda dokazuje, da se problemov NZS zna še kako lotiti in še kako ostro nastopiti, ko jim kdo stopi na žulj. In kaj je storil naš edini slovenski športni dnevnik? Pisma ni objavil, je pa komentar v podobnem smislu danes izšel z isto poanto: NZS je v tem primeru dokazala, da ne čuti problemov nogometa. Ne prvič, ne zadnjič. Oglasil se je celo sam šef prvoligašev in pojasnil, da disciplinski pravilniki sploh ne predvidevajo sankcij za nedovoljene stave. Da te kap, bi rekli!

Kaj drugega od dobro povezane, medsebojno prepletene, odvisne mreže v NZS niti ni pričakovati. Če se s tem morda kdo lahko zadovolji, se jaz ne. Ker pričakujem od gospoda Čeferina in male četice podpredsednikov konkretno in jasno napoved ukrepov za vse, ki se bodo lotili početij, ki nogometu škodijo. Vem, da pričakujem preveč. In vem, da me je zato sram. Ker se počutim kot delček slovenskega nogometa, ne pa delček NZS. Ekipi pa (po naključju ali ne) svojo pobudo o odzivu NZS poklanjam....