Rok Dolžan - kapetan Triglava. Prej Dejan Burgar - kapetan Triglava. Fanta sta iz vasi pri Kranju kjer sta začela igrati nogomet, a Triglav jima je dal krila. In kaj sta dala onadva Triglavu? Vse. Nogometno mladost in uspehe. In kar je najlepše: ob neuspehu, ob šoku izpada v tretjo ligo in ob šoku nezakonito odvzete licence nitsta pobegnila, ostala sta. Triglava z veliko začetnico pa če igrata v Ulan batorju.

Siniša Brkić in Robert Misja (ter seveda Beno Fekonja) se podpisujejo pod to početje. Trener, ki je Roka Dolžana dal na stranski tir tako kot Burgarja in sta mu oba reševala ... neštetokrat! Z goli. In s postavljanjem glave na nasprotnikov čevelj. Ko ju je naš "delbosko" degradiral, sta odšla. Zaradi časti in/ali denarja, ni pomembno. Kapetena ekipe! Ki sta na Dobu doživela polom nad polomi (krivda pa gre predvsem odgovornim za sramotne laži), ker je "zvezdnik" ekipe pobegnil na morje, nas pa so "mašinali" drugoligaši!? In ta isti igralec je (p)ostal kapetan Triglava, dva poštena, skromna fanta pa sta odšla. Ne odšla: spodili so ju. In to se da storiti na x načinov, če le hočeš! Kot so spodili Mateja Peternela, kapetana in prvega igralca mladinske ekipe! In kot bodo Matica Severja, ki je bil in bo žrtev predstav "stroke". Bo pa igral Petar, če smo Roka spodili, kajne?

Potem pa "misija nemogoče" pravi, da bi Uroš Palibrk bolje napredoval v Triglavu kot v prvi belgijski ligi? Z Diallom bi se krasno ujela, verjetno. Ker to so okrepitve Triglava - vsa čast tistim, ki se pač samo vrnejo v orlovo gnezdo po neuspelem vzletu kam drugam. Rok Dolžan je odigral toliko tekem v prvi ligi kot jih bosta kdaj v življenju dve "okrepitvi" skupaj!!!

Kakšno je sporočilo tega početja? Triglav se je dal v roke manipulatorjem z našimi fanti. Z igralci, ki tudi v Dobu pritečejo na igrišče in ga zapustijo sklonjenih glav! To je sporočilo mladim, ki šele prihajajo. To je sporočilo nam, ki plačamo vstopnice. "Bratsko" kadrovanje je nalezljiva bolezen, danes v Triglavu vse bolj prihajajo v ospredje tisti, ki so klub (če se je izkazalo za potrebno) izdali. In kdor se spomni odhoda "Triglavana" pred mnogimi leti v Domžale (z ukradenim žigom na izpisnici), mu je jasno, katere vrednote so v ospredju. Tisti trenutek, ko je za Roka Dolžana, legendo Triglava, Šenčur rešitev nogometne kariere, je Triglav padel pod Šenčur. Morda ne v ligi, moralno pa 101% Naj vas, "stroka", še naprej uveljavljajo Topići in Dialli in Lidjani in kar je še teh okrepitev! Mi bomo na tribuni še vedno navijali za Triglav, za vas žal ne moremo.

Uspešno spodil prvega strelca in odlilčnega branilca!? Kako? Preprosto: pokažeš jima, koliko veljata in ....