Kje je danes blondinec iz Danske in kje je naš Triglav? MEDNARODNA ZMAGA Z 1:0 V PRIJATELJSKI TEKMI PROTI WOLFSBURGU SE JE ZGODILA 10 LET NAZAJ. GOL JE ZABIL BURGAR, FANTASTIČNO BRANILA PELKO IN GRACAR, ZA LETOŠNJEGA UDELEŽENCA LIGE PRVAKOV PA IGRALI ASI KOT MANĐUKIĆ - 2. NA SP S HRVAŠKO, SALIHAMIŽIĆ - ŠPORTNI DIREKTOR BAYERNA IN SEVEDA SIMON KJAER - KAPETAN DANSKE NA EP, ČETRTFINALIST.... Ko je pred dnevi tolažil ženo soigralca, ki mu je zastalo srce in s soigralci naredil živi obroč okoli skoraj umrlega, je pridobil simpatije športnega sveta.

Tekmajulija 2011 v Kranju je bila legendarna po marsičem: zaradi zmage, pravega nogometa, zvezdniške zasedbe. Kranjski klub je vskočil namesto Olimpije, ki je igrala v evropskem pokalu in se izkazal z organizacijo in nogometno igro kjee je sloviti trener Magath /desno na sliki/ moral priznati poraz!

Zgodilo se je marsikaj od 2011: danes Triglav životari v sredini druge lige! Kjaer je svetovna nogometna legenda, Wolfsburg v vrhu nemške lige...Pa ne, da bi poveličevali preteklost - še nekaj je pomembno: takrat so za Triglav igrali domači fantje Burgar, Pelko, Jelar, Dolžan, Sever, Dimitrov, Košnik, Ovčina, Gaberšček, Brajić = vsi Gorenjci....BIL JE LEP NOGOMETNI DOGODEK, KI GA JE ŽE TAKRAT OVEKOVEČIL MIRKO KUNŠIČ...