Priznam, težim! Ker imam rad slovenski šport in kranjski šport in kranjski šport in kranjski nogomet. In zato seveda NIKDAR NE BOM SPREJEL TEGA, KAR MI JE DANES "SERVIRAL" ČASOPIS. SLOVENSKI ČASOPIS. MOJ ČASOPIS, KER SEM GA PISAL 40 LET. Fotografiji povesta vse. V tuji državi je tuja reprezentanca igrala nogomet. Me ne zanima, kdo je ob tem jokal in kdo ne. Me pa zanima, kako je bilo na DERBIJU DRUGE SLOVENSKE LIGE V NOVI GORICI KJER JE IGRAL KRANJSKI TRIGLAV! In sem zvedel tudi to, prispevka v Dnevniku sta zgovorno jasna. Pa je to samo MEDIJSKI ODMEV STANJA V SKORAJ VSEH MEDIJIH TE DRŽAVE KJER JE SLOVENSKI ŠPORT V SLOVENIJI PASTOREK ALI PA ŠE TO NE TUJEMU ŠPORTU.

Trdim, da so to zadeve kjer bi se moral oglasiti predsednik UEFA Čeferin, ki je nastavil sedanjega predsednika NZS Mijatovića in celoten aparat kimavcev in poslušnih koristoljubcev. Da o medijskih slugah ne pišemo - povsod so! Namesto, da bi bil prostor namenjen osrednjemu domačemu nogometnemu ligaškemu dogodku, me slovenski časopis POSILJUJE S TUJIM SELEKTORJEM V SOLZAH! Ne mi jočemo ob tem nazornem prikazu, koliko cenimo sebe.

Ne bo jih malo, ki se bodo namrdnili: "Pa koga briga!" Res je: če bi koga brigalo, bi se to ne zgodilo. Ker ljudje v Kranju in Novi Gorici kupujejo ta časopis, če ga še....Potop slovenskega športa je kljub bleskom in sijaju kolesarjev ipd., na dlani: NE BOMO VZGOJILI NOVIH ASOV GORIŠKEGA IN KRANJSKEGA NOGOMETA, ČE BOMO OPEVALI SOLZE TUJIH NOGOMETNIH OKOLIJ! Ponižujoč odnos namreč generira padec Kekovih "pojasnil" in nogometnih "cesarjevih novih oblačil". Morda pa zato ne moremo storiti več, ker je naš nogomet tudi na tak način ponižan na raven drobnega prispevka. ZATO SE PODPIŠEM POD TOLE: PA KAJ MENE BRIGAJO KOCKASTI IN VSI OSTALI. IN KAJ MENE BRIGA ČASOPIS, KI GA NE BRIGA SLOVENSKI ŠPORT!