V "kraljestvu" Siniše Brkića&Franje Radikovića nič novega. Gašper Udovič je nosil dres Triglava ducat let. Kot deček je prišel iz NK Britof, zdaj so ga odvrgli kot smet. Pri 26 letih bo igral v Železni Kapli, na sosednjem Koroškem. Bil je kapetan Triglava, tudi državni reprezentant mlajših selekcij, znan po svojem poštenem odnosu do športa, zlasti pa do domačega kluba kjer je v prvi ligi odigral 99 tekem...

"Pogodba mi je potekla z junijem. Po njej sem prejel minimalni znesek, plačati sem moral prispevke sam, ostalo mi je okoli 300 evrov. Rad sem igral za Triglav, a nihče mi ni ponudil ničesar."

Kako to mislite: ste odklonili novo pogodbo, ste se pogajali, so vam rekli...?

"Nič od tega. Niti poklical me ni nihče, niti me je klub obvestil o začetku treningov kot je to pač vsako leto navada, nič. Samo molk, ki mi je povedal, da me ne marajo več. Tako sem pač odšel v nižjo ligo, v Avstrijo."

Kako si razlagate tak odnos kluba, ki ste mu nogometno dali vse?

"Ni mi vseeno, a tako pač je. Od starejših dečkov do članov in kasneje pri članih sedem let sem igral za Triglav kakor sem pač znal in zmogel. Zdaj mi niso rekli niti zbogom, pozabili so name."

TRIGLAV JE TUDI LETOS V KLUB POVABIL NOVE IGRALCE. ZA FANTA, KI STRELJA NA GOL, NI BILO VEČ PROSTORA. TO JE ŠPORT, KI JE KRUT IN NEIZPROSEN. ODNOS DO GAŠPERJA UDOVIČA, SKROMNEGA FANTA IN ODLIČNEGA NOGOMETAŠA, JE SPOROČILO TISTIM, KI ŽIVIJO V TEM OKOLJU...IZ DRUGE LIGE JE PRIŠEL TUJEC TIN....PREDSEDNIK SE JE SLIKAL Z NJIM....Z GAŠPERJEM SE FRANJO RADIKOVIĆ NI FOTOGRAFIRAL...