Tole je eden od partnerjev Triglav Academy ...in Špendi Idrizi je v njihovi zasedbi naveden! Obenem je bil zadolžen za delo z mladimi v Triglavu...

Ste vedeli za projekt preko katerega so v Kranj prihajali tujci, večinoma z drugih kontinentov in za to plačali posrednikom tisoče evrov? TRIGLAV ACADEMY naj bi bila ustanova (znotraj kluba), ki je organizirala vadbo in po možnosti tudi druge aktivnosti mali množici tujcev, ki naj bi za to, da lahko pridejo v Kranj PLAČALI PO NEKAJ TISOČ EVROV? KOMU IN ZAKAJ, BOMO SKUŠALI ZVEDETI. ZVEDELI PA SMO, DA O TEM, DA NA IGRIŠČIH V LASTI OBČINE IN NAMENJENIM ZA VADO MLADIH NOGOMETAŠEV TRIGLAVA TRENIRAJO TUJCI TEGA "PROJEKTA" NA OBČINI NIMAJO POJMA! Oziroma: Triglav Academy je projekt znotraj kluba, v navezi s tujimi partnerji!

V tem projektu pa naj bi (informacije iz kluba, a jih zaradi molka na naša vprašanja ne moremo uradno potrditi) prišlo do trenj potem, ko naj bi eden od vodilnih POBRAL DENAR TEGA PROJEKTA. Nočemo nikogar obtoževati, a med tistimi, ki smo jih našli na spletu kot povezane s TRIGLAV ACADEMY je IFRIZI ŠPENDI, ki je (bil?) v Triglavu "vodja skavtinga" oziroma zadolžen za prihode v klub...NK TRIGLAV JE V TEM POLETJU ZAPUSTILO 30 DEČKOV, KADETOV, MLADINCEV IN ČLANOV - NIHČE NI STAREJŠI OD 20 LET! MED NJIMI SO KANDIDATI ZA REPREZENTANCE SLOVENIJE (Maksimović, Ivanšek, Beljkaš, Ristić...),KI SO ODŠLI POTEM, KO JE TRIGLAV IZPADEL IZ PRVE LIGE KADETOV IN MLADINCEV PO 30 LETIH TEKMOVANJA V TEM PRVEM RAZREDU MLADINSKEGA NOGOMETA V SLOVENIJI. Kako je mogoče na objektih MO Kranj organizirati "novačenje" tujcev in kdo je to zasnoval, izvedel in kdo od tega zaslužil, ostaja nepojasnjeno. NESPORNO PA SO PRIHODI V KRANJ BILI IN TO KAR MNOŽIČNI, ZA TEM PA STOJIJO TUJI PARTNERJI.

KER NI NOBENEGA DVOMA, DA JE PRI CELOTNEM PROJEKTU POTEK JASEN (NOVAČENJE PO VSEH KONTINENTIH ZAINTERESIRANIH, DA PRIDEJO (TUDI) V KRANJ (V PROFESIONALNI KLUB, KOT PIŠE) IN NAJDEJO POT V DRUGE KLUBE, BOMO VPRAŠALI ZA CENIK (PO NEURADNIH VIRIH 5 000 EVROV PLAČA VSAK, KI PRIDE NA TRENING) ODGOVORNE V KLUBU!

Poudariti je treba, da nikakor ne želimo komu prilepiti kako nezakonitost. KLUB DELUJE V JAVNEM INTERESU KAR MU OMOGOČA PREJEM SREDSTEV OD MO KRANJ: OKOLI 50 000 EVROV LETNO + BREZPLAČNI OBJEKTI KJER DELUJE (PRIDOBITNA?) TRIGLAV ACADEMY....KLUB JE OB TEM, KO SE UKVARJA Z NOGOMETNIM POSLOM, ZAPUSTILO 30 MLADIH IZ KRANJA, OKOLICE, GORENJSKE....ZAKAJ?