Spodaj podpisani Miran Šubic,univ. dipl. novinar in nekdanji predsednik in direktor kluba javno pozivam in izjavljam, da nisem kandidat za nobeno funkcijo, ki jih vsebuje statut kluba. Držim besedo iz 2013 in pozivam kranjsko javnost, posebej nogometno in športno, da sodeluje pri premiku naprej kluba, ki je ob 100 letnici doživel zelo hude udarce: izpadel je v drugo ligo kjer je daleč od vrha in vrnitve med prvoligaše in obenem so bili ugotovljeni veliki dolgovi prejšnje uprave. Moj predlog za vrnitev Triglava k temeljem kluba, ki je bil nekoč zgled v Sloveniji so:

1.

Vsi vpleteni pozabimo preteklost in se usmerimo v prihodnost tako, da do skupščine kluba zunanji člani pretekle zadeve umirimo ter reševanje prepustimo novemu vodstvu. Vsi notranji člani (tako ali drugače povezani s klubom) pa podajo pisne odstopne izjave zato, da bi novo vodstvo lahko neobremenjeno delalo naprej. To ne velja za trenerje, tehnično osebje ipd.

2.

Triglav pred skupščino pravočasno objavi realno in dejansko stanje kluba kar se tiče neporavnanih obveznosti komurkoli. To je prispevek k temu, da bodo morebitni novi ljudje vedeli pri čem so in kaj nasledijo.

3.

Triglav zagotovi transparentno vodenje kluba tako, da v svoj upravni odbor sprejme vse tiste, ki bi tam želeli delati oziroma predstavljajo nogometno javnost, navijače ipd. S tem klub dobi širino, ki je nujna za vzpostavitev stika z okoljem, politiko, gospodarstvom, mediji.

SPODAJ PODPISANI MIRAN ŠUBIC IZJAVLJAM, DA BOM DO IZVOLITVE NOVEGA VODSTVA NA VOLJO ZA SLEHERNI RAZGOVOR, POMOČ, SODELOVANJE BREZ POSEGANJA V PRETEKLOST IN PRI TEM NE IZVZEMAM NIKOGAR. NE BOM PA KANDIDIRAL ZA NOBENO FUNKCIJO V UO KLUBA IPD.

Miran Šubic, Triglavan

ps

Tole naslavljam kot urednik Trme tudi na vodstvo kluba ter vse, ki imamo Triglav radi. Dobro bi bilo, da stopimo skupaj, pustimo ob strani zamere in nasprotja in pomagamo. Verjetno si želim preveč, a pred skupščino kluba bo Trma pripravila srečanje tistih, ki želimo dobro Triglavu kot urejenemu, javnosti odprtemu, mladini prijaznemu KRANJSKEMU IN GORENJSKEMU IN SLOVENSKEMU KLUBU S 100 LETNO TRADICIJO!