Ko je nekoč delovala mladinska šola NK Triglav /NOGA/, je v Kranj prišel nogomet igrat Klemen Šturm iz Železnikov. In ostal do takrat, ko je postal kapetan članske ekipe. Potem je kot mnogi drugi odšel, danes je zgled profesionalnega športnika, ki je z Muro osvojil državni naslov in postal zanimiv tujim klubom...KAKO PA JE ZDAJ TU, V NAŠEM KLUBU?

1.

Odšlo je 20 mladih fantov, nekateri še otroci. Olimpija, Bravo, Šenčur, Lesce ipd. itd. so nam pobrali dobesedno vse. NAM? ALI SINIŠI BRKIĆU KOT GLAVNEMU IN ODGOVORNEMU ZA ŠPORTNO POLITIKO? ALI PREDSEDNIKU FRANJI RADIKOVIĆU KOT GLAVNEMU ZA VSE?Ž2.

2.

Zdaj je svobodnih prestopov za eno leto dni konec. Igralec lahko odide, če mu klub to dovoli. TRIGLAV JE NAMESTO ODHAJAJOČIH 20 PRIPELJAL 2...KAR JASNO KAŽE NA TO, KAKŠEN MAGNET ZA MLADE SOI TRENERJI KOT JE BRANE PAVLIN PRI KADETIH IPD.

3.

Letošnje prvenstvo bo v drugi ligi mladih kjer je Triglav pristal po 30 letih, POSEBNO: ŠTEJE SAMO PRVO MESTO. PRVAK BO ČLAN ENOTNE MLADINSKE PRVE LIGE, PRVAK PRI KADETIH PA BO POSTAL ČLAN PRVE DRŽAVNE KADETSKE LIGE, KI BO POMENILA TUDI - PRVO LIGO DEČKOV. ČE TOREJ TRIGLAV NE BO PRVAK PRI KADETIH, V PRVI LIGI NE BODO VEČ IGRALI NITI DEČKI..../TO SO VNAPREJ ZNANA PRAVILA NZS/

4.

Nogometna gorenjska akademija NOGA TRIGLAV je bila privlačna za Klemena, ki so ga vsak dan dve uri na trening in s treninga vozili starši iz Selške doline! V prvi avstrijski ligi igra še eden od tistih, ki jih je sistem take selekcije uveljavil, ŽAN ROGELJ! V prvi poljski ligi je še eden od tistih, ki so nogomet začeli v tedaj eni vodilnih šol v državi EGZON KRYEZIU. Tudi državni reprezentant ŽAN CELAR je vsaj malo izkusil sistem selekcije in stroke, ki je Kranju in Sloveniji dal ILIČIĆA, RADOSAVLJEVIĆA, JOKIĆA IN MNOGE DRUGE VRHUNSKE IGRALCE!

Šele s takimi podatki in primerjavami nam je jasno naslednje: PO 50 LETIH IMA NOGOMET DOBRE POGOJE ZA DELO, A SO VODILNI LJUDJE KLUBA UJETNIKI MEŠETARJEV Z NOGOMETAŠI. SAMO V TEM POLETJU JIH JE V KRANJ PRIŠLO ŽE 5, A JIH BO ZAGOTOVO ŠE NEKAJ... SINIŠA BRKIĆ JIH VABI V TRIGLAV, MNOGI PO ENEM LETU ODIDEJO, KLUB PA PLAČUJE NOGOMETNE POLIZDELKE ALI SI JIH IZPOSOJA DRUGOD. PRIMER: DOMA VZGOJENI NOGOMETAŠ AHMETAJ JE "POBEGNIL" V NK KRKA IN SE POTEM NI VRNIL V SVOJ KLUB AMPAK V SOSEDNJEGA...

Kdo vse to omogoča in podpira? O tem se mora vprašati Janez Černe /podžupan SD za družbene dejavnosti/. Nogometni klub Triglav prejema veliko podporo(objekti ipd., en profesionalni trener) kar je prav in dobro. AMPAK: ALI MI VZGOJO MLADIH PLAČUJEMO, DA SINIŠA BRKIĆ IN ŠPENDI IDRIZI IN DALIBOR PRAČA SO NA PLAČILNEM SPISKU, MLADINA PA BEŽI? ALI PODPIRAMO VSE TE ANELE HAJRIĆE /REGISTRIRAN ZA TRIGLAV VČERAJ/, KI PRIDEJO IN GREDO....ODGOVORNI PA OSTAJAJO IZ LETA V LETO!