Miroslav Matijaševič je v Triglav prišel takrat, ko je moral. Oziroma: ko mu je propadel projekt "Britof je naj" in danes je žal dediščina NK Britof pravi - britof kakovostnega nogometa. Nato je skladno z okoliščinami zdaj postal šef Triglava, a to je gledališče lutk - je samo marioneta bivšega predsednika, ki ima na nitkah še mnoge druge. Zakaj? To ve on in to vedo tisti, ki mu še nasedajo. In seveda živijo v utvarah: da so naj in sploh in oh. In seveda iz Triglava vlečejo kar lahko - ta je plačani predsednik, oni prodaja drese, tretji podpisuje z lastnim klubom škodljive pogodbe.

Preden so taki liki postali Triglav, je isti klub osvajal državne naslove pri mladincih (tudi 2x pokalni prvaki), kadetih, dečkih in imel stalno med 5 in 10 kandidatov za državne reprezentance. Danes? Danes "kurijo" še zadnje generacije, ki so bile selekcionirane v času Nogometne gorenjske akademije NOGA (zdaj mladinci).

Ko staršem otrok pulijo denar s (pre)prodajo športne opreme, so to "PERSINOLIZIRANI" DRESI kar samo ilustrira, kdo in na kakšni ravni vodi klub, ki ga čaka skupščina in z njo tudi odločitev - po stari ali novi poti! In pri tem je ključen Miroslav Matijaševič, ki je dobil svojih pet minut slave in "persinoliziral" klub po svoji podobi. Oklepa se funkcije, ker je pač na nitki Bena Fekonje in marionete plešejo kot gospodarji mignejo! Zakaj je temu tako? Zakaj se neuspešni (izpad iz prve lige, 7. mesto v drugi ligi...dolg in grožnja z bankrotom) OKLEPAJO FUNKCIJ? ZAKAJ POČENJO VSE, DA NE BI NIHČE NOV PRIŠEL V KLUB?

Podpredsednik in bivši predsednik sta dejansko "siamska dvojčka", ki skušata ohraniti svoje pozicije. Nič narobe, če bi bila uspešna. Na primer: v drugi slovenski ligi igrajo tisti domači fantje, za katere ni bilo prostora v Triglavu (Petric, Žurga, Ovsenek tudi v prvi ligi...) samo letos, kaj šele prej. Kako so spodili kapetana Šturma, ki je zdaj - glavni v Muri!? Za vse je bil denar (najbolj za bivšega predsednika), le za domače fante ga ni bilo!

Kot bivši predsednik in direktor PONAVLJAM PONOVNO, DA NISEM KANDIDAT ZA NOBENO FUNKCIJO, KI JIH VSEBUJE KLUBSKI STATUT! Vsi moji zapisi so samo poskusi, da bi imeli realno podobo o tem, kaj je Triglav ob 100-letnici. Ali se bo kaj spremenilo, ali ne, ni moja stvar čeprav imam člansko izkaznico, navijam za Triglav vedno in povsod. SPREGLEDATI MORAJO TISTI, KI JIM NI VSEENO, KAKO SI JE OZKA SKUPINA LJUDI PRISVOJILA KLUB IN NIMA TROHICE MORALE, DA BI OB VSEM KAR SE JE ZGODILO, DALA PRILOŽNOST DRUGIM. NA PRIMER TAKIM OSEBNOSTIM KOT JE BOJAN JOKIĆ, KAPETAN SLOVENIJE IN IGRALEC BREZ MADEŽA NA DOLGI ŠPORTNI POTI!

Kr (kranjski) Kim Džong Un še naprej gradi nogometne Potemkinove vasi in tisti, ki ne upajo zavpiti, da je "cesar nag", so kot v Andersenovi pravljici samo krojači Triglavove prihodnosti.

Skupščina kluba je lahko prelomnica za Triglav. Samo: v katero smer....!

Miran Šubic

ps

Zapis je nastal zato, ker moram ponovno jasno vsem sporočiti, da nisem ne kandidat za nobeno funkcijo v Triglavu, da pa stojim za vsem, kar napišem 100%.