Robert Hrgota ima hrvaške korenine. To je tisti trener, ki je morda omenjen v komentarju, ki je naredil eno od inventur naše skakalne sezone. SLOVENIJA JE OSTALA BREZ ZMAGE VSO ZIMO! PRVIČ PO LETIH IZOBILJA...SLOVENIJA JE V PLANICI ŽAL SAMO POTRDILA POVPREČNOST - AMPAK TO JE ŠPORT. IN TRENER JE NAREDIL VELIKO, KO JE VSKOČIL PO "BALKANSKIH PRIJEMIH"

Med slednje lahko uvrstimo vojno mladega Zajca proti SZS in potem ga je zmanjkalo tam kjer bi jo lahko dobil - na skakalnici. Da ne pišemo o "balkanskih" diskvalifikacijah, ki so se ravno pri Slovencih vrstile kot rdeča nit sezone. In seveda "balkanski" prijemi, ko "svoj" šport kot komentator komentira človek, ki je globoko vpleten v vodenje, upravljanje istega športa. "Kritika trojnega funkcionarja" je nekoč bila v bivši državi povod za demokratične spremembe - danes pa se to ponavlja v resnično žalostnem povzemanju "balkanske miselnosti" kjer gazde skakalnega športa pač vlečejo vse niti...raja pa naj navija, če lahko.....

SKOKI SO KRANJSKI PARADNI ŠPORT, KER IMAMO NAJBOLJ USPEŠEN KLUB, SKAKALNO GIMNAZIJO IN SKAKALNI CENTER. OD TU NAPREJ PA JE OSTAL V OSPREDJU SAMO ŠE ŽIGA JELAR KOT KRANJSKI IZDELEK V TEM NESPORNO NAŠEM ŠPORTU. PARADOKS JE, DA V ŠPORTU KJER JE SLOVENIJA OSUPNILA SEBE IN DRUGE (ŽENSKO SKAKANJE) KRANJA NI ZRAVEN. PREPROSTO SMO MRKNILI, GORENJSKE PUNCE PA SO V SVETOVNI ELITI NA VRHU.

SE ŠE SPOMNIMO PLAVANJA IN VATERPOLA. PA MRKA V NOGOMETU LANI. PA KOŠARKARSKE HOJE PO MUKAH. PA....NE, NI VSE V DENARJU. NEKAJ DRUGEGA JE POTREBNO : IMETI RAD ŠPORT IN TRMASTO VZTRAJATI. ZATO JE KOMENTATOR Z BALKANSKIM PRIDIHOM ZADEL, LE ISKAL GA JE NA NAPAČNEM KONCU. LAHKOTNOST ODNOSA DO ŠPORTA PA JE LAHKO KATASTROFALNA....IN ZADNJA SEZONA JE TUDI ZA NAŠE ŠPORTNO OKOLJE OPOMIN. VELIK OPOMIN.