Vloga, ki jo je pri predlogu Trma. si /Mirana Šubica, da sem bolj natančen/ odigrala šefica kranjske knjižnice, je razvidna spodaj. Ko je pobuda naletela na splošno podporo politike /mestni svetniki, svetnice/ in še koga, je NASTOPILA ONA IN NAPISALA KAR JE. VSAK IMA PRAVICO DO STALIŠČA: ZANJO FRANCE PIBERNIK NI VREDEN POIMENOVANJA KNJIŽNICE PO NJEM, KER Z NJO NI IMEL POVEZAVE....Sramota: čez dva dni bo ista Maja Vunšek pripravila dogodek v knjižnici....o človeku, ki si ni zaslužil poimenovanja kljub temu, da je bil najvolj viden publicist, raziskovalec, pesnik, esejist, avtor knjig o Kranju in častni meščan, da o profesorstvu na Gimnaziji je pišem...??!!

1.

Kaj je ostalo od predloga in razprave politika in podžupana SD Janeza Černeta? Ki na seji mestnega sveta ni upal, zmogel povedati, kdo je dal pobudo za poimenovanje? /ne omenjaj po nemarnem njegovega imena pa je svetopisemski pomislek ob tem/

Seveda razprava ni bila kar tako. Je bila politično usklajen projekt. Tisti, ki so do takrat javno izražali podporo poimenovanju, so bili tiho kot riti.

3.

Zdaj bomo dobili kar pač bomo. Kip pred knjižnico? Ne se hecat, no...to stane. Kot so izračunali kar tako, da stane poimenovanje sto jurjev....kje jih bodo raje zapravili? Za Park slovenske himne....na cerkveni zemlji....

Pibernikove sledi? Z vsem spoštovanjem do volje svojcev, ki ni bila nikdar javno deklarirana, kaj pa je to? ZDAJ JE PIBERNIK ZA MAJO VUNŠEK ZVESTI OBISKOVALEC, LETA 2021 PA JE BIL...tole:

Kdor misli in verjame, da je Maja Vunšek delovala "unisono", je pač naiven. Preprosto Pibernikova knjižnica ni bila po volji tistim, ki o tem odločajo in so Pibernika pač umestili na kak drug politični pol od parka kjer bodo cerkev,država in občina prepevali himno...

TRDIM, DA JE POIMENOVANJE KNJIŽNICE LEGITIMNA POBUDA, KI JO JE PODŽUPAN ODPRAVIL POD TOČKO RAZNO, DIREKTORICA KNJIŽNICE PA JE POKOJNEGA, KI SE MU BO JUTRI KLANJALA, PONIŽALA DO SKRAJNOSTI IN BI MORALA NA DOGODKU MANJKATI, ČE BI PREMOGLA EMPATIJE VSAJ ŠČEPEC.

Miran Šubic, Kranjčan, dijak profesorja Pibernika in prepričan, da bi kranjska knjižnica s poimenovanjem dala prizvok njegovi ustvarjalnosti in človeški pokončnosti.....S politiko pa raje ne (u)mažem vsega skupaj.