SAMOINTERVJU NEUSPEŠNEGA KANDIDATA ALI: NISTE VREDNI GLASOVANJA!

Miran Šubic, kako ste pogoreli na skupščini Triglava kot kandidat za predsednika?

POGOREL SEM, A NISEM BIL DELEŽEN GLASOVANJA LJUDI, KI O MENI V TEM ŽIVLJENJU NE BODO GLASOVALI NIKJER IN NIKDAR. NISO DOSTOJNI TEGA IN ZATO SEM S SVOJIM RAVNANJEM IZREDNO ZADOVOLJEN: DOSEGEL SEM, DA JE ODŠEL PLAČANI PREDSEDNIK, DOSEGEL SEM, DA KRANJ VE VEČ O POSLOVANJU KLUBA, DOSEGEL SEM, DA SEM JIM V OBRAZ POVEDAL KAR MISLIM.

Poraz vsakdo olepšuje...

POVEDAL SEM JIM, DA JIH JE ZA PRIPRAVO NELEGITIMNE SKUPŠČINE LAHKO SRAM KOT NOGOMETNE FUNKCIONARJE: VERO ZEVNIK, JURETA STOJANOVIČA, ALEKSANDRA VRTAČA, MIROSLAVA MATIJAŠEVIČA...OSTALIH NE ŠTEJEM V TO SKUPINO. POKAZALI SO, DA SO SAMO SKUPINA POSAMEZNIKOV Z NEKIMI INTERESI - ŽAL PA PREDSTAVLJAJO NK TRIGLAV. ZATO SEM PO SVOJEM 22 MINUT DOLGEM GOVORU POVEDAL, DA O MENI NE BODO NIKDAR GLASOVALI, UMAKNIL KANDIDATURO IN ODŠEL. KER SEM SAM TAKO HOTEL IN KER SEM TO NAČRTOVAL OD ZAČETKA MOJEGA POSTOPKA. DRŽIM BESEDO, DA SE NIKDAR NE BOM VRNIL, NISEM SKUŠAL VRNITI V TRIGLAV KOT FUNKCIONAR.

To pravite zdaj, ko ste izgubili. Pa so vam mnogi dali podporo.

TEM SE PA OPRAVIČUJEM, KER JIM TEGA NISEM MOGEL POVEDATI PREJ. ČE BI JIM, KANDIDATURA ZAME NE BI BILA ZMAGA - DOSEDANJI PREDSEDNIK NE BI JAVNOSTI PRIZNAL, KAKO JE POSLOVAL IN KAKŠNO BREME KLUB IMA. IN JAVNOST SE ZA TO NE BI TAKO ZANIMALA KOT SE JE. TOREJ PODPORNIKOM DOLGUJEM OPRAVIČILO IN OBLJUBLJAM, DA SE ZA TRIGLAV NE BOM NEHAL BORITI.

Predsednik je Jure Gortnar. Kakšen vtis je naredil na vas?

MLAD IN BOGAT POSLOVNEŽ JE, A NJEGOV PROGRAM SEM SLIŠAL NA SKUPŠČINI IN JE - NEVREDEN NJEGOVE POSLOVNOSTI. TO JE BIL PAČ PROSTI SPIS O ŽELJAH....NIČ KONKRETNEGA, ŠE MANJ NOVEGA. SPOMNIM SE GA, KAKO JE NOREL PO IGRIŠČU KOT VRATAR NK BRITOF PROTI TRIGLAVU - TAKRAT BI NAS V ŽLICI VODE UTOPIL, DANES JE PAČ KRINKA ZA OBA DIREKTORJA - POSLOVNEGA IN ŠPORTNEGA. ŽAL MORAM TO ZAPISATI, O KOMEDIJI VSEH KOMEDIJ PA V RUBRIKI ČVEKVSEVPREK...

Lahko bi našli lepo besedo za nasprotnika, ki vas je premagal?

ZMAGAL JE NA KONCU TAKO KOT SO SI REŽISERJI ZAMISLILI: OSTAL JE SAM, EDINI. PREMAGAL ME PA NI, KER JIM TEGA RES NISEM DOVOLIL IN NAGRADA ZAME SO OBRAZI LJUDI, KI SEM JIH MNOGE SAM V TRIGLAV PRIPELJAL: KOT BI BOMBA UDARILA MEDNJE, KO SEM JIM POVEDAL O NAMENU IN REZULTATU KANDIDATURE - NIHČE NI IZUSTIL BESEDE, SLIŠAL SEM EN "BRAVO" ČLANA SKUPŠČINE, KI GA NE POZNAM. MORDA JE ŠLO ZA SARKAZEM ALI POSMEH ALI POHVALO - PREPUŠČAM NJEMU IN UPAM, DA NE BO POSLEDIC ZANJ, ČE JE MISLIL RESNO.

Boste pravno ščitili svoje pravice?

ZAŽELEL SEM VSEM NAM, DA NOGOMETNI BOG OČUVA NAŠ PRVOLIGAŠKI STATUS. ŽAL JE ŠEL DANES V SEŽANI NA STRANIŠČE, VMES PA JE TABOR OSVOJIL TRI TOČKE, KI NAŠE 8. MESTO PAČ SPRAVIJO NA RAVEN TEORIJE...IN JASNO SEM VSEM POVEDAL, DA BI MORALI VSI DELATI ZA TO, DA OHRANIMO STATUS TRIGLAVA. SAM SEM VEDNO PRIPRAVLJEN POMAGATI. KO BO VSEGA TEGA KONEC PA PRIDEJO DRUGE STVARI NA VRSTO.

Končna beseda?

POČUTIM SE ZMAGOVALCA, TEGA MI NE MOREJO VZETI. SRAM ME JE ZA KLUB IN LJUDI, KI GA VODIJO, KER SO UGLEDNI POSLOVNEŽI IPD. TAKE SKUPŠČINE NE BI SMEL IMETI NOBEN KLUB V TEM NAŠEM ŠPORTNEM KRANJU. TODA ŽELIM NOVEMU PREDSEDNIKU VSE DOBRO, UPAM, DA ME BO POVABIL NA KAVO ZDAJ, KO SE POZNAVA ....BIL PA JE SMEŠEN, KO JE KOT PAPAGAJ PONOVIL, KAR SO GA NAUČILI O SVOJI VLOGI SLAMNATEGA PREDSEDNIKA.

Miran Šubic je danes nosil majico TRMAST TRIGLAV. Pa jo bo še! /foto: selfi.../