Plačani predsednik je postal "poslovni direktor": 600 000 dolgov + druga liga = ....časten človek bi znal sprejeti odločitev!

Siniša Brkić je podpisan pod neuspeh epskih razsežnosti.Odkar je trener ali/in športni direktor, je Triglav izpadel 2x v kvalifikacijah (Dob, Gorica...),. nikdar pa ni bil višje kot 8. (še to samo enkrat - lani!)! Iz kluba je odšlo ogromno trenerjev, ki niso bili skladni s podobo Triglava, ki jo je ustvarjal športni direktor. Premosorazmerno je padala nogometna šola: dečki do 15 let so 22. med prvoligaši, v reprezentanci do 19 let ni niti enega Triglavana, žal pa so klub zapustili res pravi Triglavani kot Klemen Šturm (zdaj Mura)! Vsa ta leta se Triglav ni premaknil niti milimeter naprej, v Kranj pa so nogometni agentje navozili malo morje "okrepitev". Danes je vse prišlo na dan: kje je bil famozni Berat Bečiri v odločilni tekmi kot okrepitev? Vemo, kako so onemogočili Toma Žurgo in ga poslali v 2. islandsko ligo, prej pa je zabijal gole za Triglav v naši prvi? Kje je zdaj rešitev iz Španije - Aliaga? Aja: v prvi ligi z Gorico...Kako obstati ob skoraj 90 prejetih golih ob dveh rosno mladih vratarjih, ki jih menjaš kot bi metal kovanec? Kje je mladi reprezentant Kuhar? Kako si pričakoval od Momirja Bojiča, da te reši druge lige, če mu vse leto nisi dal niti minute na igrišču in si ga pošiljal v tretjo ligo? Kako si Gabra Petrica ustavil potem, ko je bil joker na igrišču jeseni, potem pa je grel klop skoraj do finiša, igrali pa so Wilmotsi ipd. "vzorniki mladim"!? Kako si iz liderja ekipe Mertlja (zadnji vezni od nekdaj) naredil slabega osrednjega branilca, ki mu (danes) Osuji zabije gol kot za šalo? IN KLJUČNO: KAKO SI PRVOLIGAŠKO EKIPO ZAUPAL VLADU ŠMITU, KI NIMA NITI ENE MINUTE TRENERSKIH IZKUŠENJ - OČITNO PA UŠESA OBRNJENA K TISTEMU, KI GA JE PUSTIL NA KLOPI ZA CENO 8000 EVROV KAZNI IN - DRUGE LIGE!?

To ni napad na Sinišo Brkića ampak na njegove rezultate, ki jih je odobraval predsednik Beno Fekonja. Kako sta povezana med seboj in kaj ju povezuje, vesta onadva. Usodna posledica tega odnosa je izguba vsega: padec v drugo ligo pomeni bistveno manj denarja iz virov, ki so rezervirani za prvoligaše. Ob tem pa javno govoriš, da klub napreduje, imaš pa 600 000 evrov dolga. Bo zdaj vodstvo končno povedalo, kdo je kriv za ta dolg (v kateri žep so šli evri), kdo je odgovoren pač vemo. Bo zdaj Marjan Tkalec, delegat na skupščini, dojel kdo je "v takšni luči" in z njim vsi tisti, ki so bili tako ali drugače verniki Siniše Brkića? Triglav je preživel že marsikaj, a takega udarca ne preživijo niti močnejši: reflektorji jim bodo goreli proti Dobu, Radomljam in kar je še nasprotnikov kranjskega kluba v letošnji žalostni jeseni! /SE NADALJUJE/