Najbolj prestižen državni naslov slavijo v Celju. V mestu rokometa vlada nogomet. Sedem tisoč ljudi je prišlo gledat in uživat. Mesto je primerljivo s Kranjem, občina tudi. A zgodba iz Celja ima podlago prav v Kranju kjer klub igra v drugi ligi. Ko je igral v prvi, ga je vodil Beno Fekonja, športni direktor je bil Siniša Brkić, v upravi je sedel sedanji predsednik Aleksander Vrtač in prav tako financar Tomaž Mežek, ki skupaj s Sandijem Dornikom in ostalimi pred petimi leti niso slutili, kaj so storili:

PRVIČ OBJAVLJAMO KRONSKI IN EKSKLUZIVNI DOKAZ, KAJ SE JE ZGODILO, DA RUSKI VLAGATELJI NISO PRISTALI V KRANJU KJER SO VIDELI IZHODIŠČE V SLOVENIJI ZA SVOJO ŠPORTNO ZGODBO, KI VRHUNCE DOŽIVLJA 5 LET KASNEJE V CELJU.

1.

Dogovor o vstopu /vse na papirju, s pogodbami in obveznostmi in pravicami/ vlagateljev, ki sicer vlagajo v klube po Evropi (tudi v VB), je bil pred podpisom, ko je naveza Brkić&Fekonja postavila nov pogoj: Rusi morajo poleg vsega kar bodo financirali, plačati letno še 450 000 za "B ekipo", ki bi jo obvladovala posadka Brkić&Fekonja oziroma tisti, ki bi s prihodom vlagateljev izgubili "prostor pri koritu"

2.

Tuji vlagatelji niso naivni in imajo z vložki v šport izkušnje. Takoj so začutili, da bi morali milijone namenjati za to, da bi plačevali bogato tiste, ki so se želeli "prisesati" nanje. Konec je znan danes: namesto v Kranj, ki so ga takrat izbrali pred Celjem, so odšli na Štajersko. REZULTAT JE ZNAN, VLAGALI SO VELIKO IN DOBILI VELIKO - DANES SO ŽE DRUGIČ NA VRHU. ZASLUŽENO.

3.

Kaj se je zgodilo v Kranju, vemo: klub je izpadel iz prve lige pri članih, mladincih, kadetih, dečkih in pristal v povprečju, ki ga zdaj novi ljudje skušajo nadgraditi. NE BOSTE VERJELI: ALEKSANDER DORNIK, TOMAŽ MEŽEK IN ALEKSANDER VRTAČ SO SOODGOVORNI ZA VSE TO - A ŠE VEDNO V KLUBU! MIROSLAV MATIJAŠEVIČ, VERA ZEVNIK IN DRUGI SO ŽE ZDAVNAJ ODŠLI, FEKONJO IN BRKIĆA SO "ODSLOVILI", A HUDE POSLEDICE SO OSTALE. PRED TRIGLAVOM JE 5, 10 LET TRDEGA DELA, KER JE NEKOČ PREVLADAL POHLEP, KI IMA IMENA IN PRIIMKE.

4.

Ker sem bil kritičen in tudi dobro poučen, so me skušali izključiti iz kluba. Trdili so, da lažem in hočem nazaj na kak stolček ipd. Bolj, ko so se moje napovedi uresničevale, bolj so Triglav obvladovali čudni liki kranjske scene in še kdo zraven. Kdaj bo jasno, kdo je zajemal z veliko žlico je manj pomembno od tega, ali se bo tudi v Kranj kdaj vrnilo vzdušje, ki omogoča razvoj, napredek.../ZGORNJI DOKUMENT HRANIMO V UREDNIŠTVU Z VSEMI, KI SO GA PREJELI ALI POSLALI/

PS

Vedno sem bil in bom navijač kluba iz mojega mesta. Nekoč sem ga vodil in tem, kaj smo takrat delali so dokazi zelo jasni /lestvice, podatki, dejstva/. Iz kluba sem odšel 2011 in zagotovil, da nikdar ne bom prevzel nobene funkcije. Fiktivno sem kandidiral za predsednika, da sem na skupščini lahko vsem zgoraj omenjenim v brk povedal, kaj bo s klubom. Žal sem imel prav in zato je "potrčko" vodilnih Marijan Tkalec predlagal, da me izključijo. Danes sedi v prvi vrsti na častni tribuni.....Ja, navijači smo vseh vrst in zato mi je bilo lepo, ko mi je vodstvo Triglava letos namenilo tole - hvala jim. (vstopnino bom kot vsa leta doslej plačeval iz svojega žepa, ker je to najmanj kar navijač mora dati klubu - jo plačuje Marijan iz Šenčurja?)

Tole so mi tkalci razcefranih preprog skušali vzeti....

Takole so "šuntali" navijače...a neuspešno: po posredovanju državnih inšpektorjev, sem (p)ostal član kluba kljub prizadevanju vodilnih...

Skoraj točno pred 30 leti smo na občini podpisali združevanje NK Creina Primskovo in NK Triglav na pobudo Marjana Pozniča, predsednika NK Triglav. Od takrat naprej do 2011 smo naredili vse, da smo Triglav vrnili v prvo ligo in vrh slovenskega nogometa zlasti po delu z mladimi. Ponosen sem na to in na to, da sem pravočasno dojel, da se je moj čas izpel.

V nove zmage!

Miran Šubic, navijač