Šele po vloženi kandidaturi Mirana Šubica za predsednika, so v Triglavu na vrat na nos skušali zagotoviti njeno zakonitost. Dva dni pred skupščino sklicati podporne člane in jim zagotoviti njihove pravice? Pravna stroka trdi: NEZAKONITO, SKUPŠČINA BO PADLA!

Potem, ko je Miran Šubic pravilno in pravočasno vložil kandidaturo za predsednika kluba, je aktualni predsednik dojel, da mu manjka ustrezen postopek za to, da bo skupščina sploh možna: DO 6.7.2020 OZIROMA DO DVEH DNI PRED SKUPŠČINO JE POZABIL NA PODPORNE ČLANE, KI IMAJO NA SKUPŠČINI PO STATUTU 8 GLASOV (OD 100). DANES JIH JE SKLICAL ZA JUTRI KAR JE SEVEDA MIMO VSEH NORMALNIH ROKOV IN PROCEDUR IN KAŽE, DA GA JE K TEMU PRISILIL KANDIDAT MIRAN ŠUBIC, KI GA JE 29.6. VPRAŠAL, KDAJ JE BIL ZBOR PODPORNIH ČLANOV IN KDO JE NJIHOV PREDSTAVNIK NA SKUPŠČINI. DANAŠNJI SKLIC IN JUTRIŠNJI ZBOR STA FARSA DEMOKRACIJE, KER NOBEN KANDIDAT NE MORE PRAVOČASNO OBVESTITI PREDSTAVNIKA PODPORNIH ČLANOV NA SKUPŠČINI O SVOJI KANDIDATURI, PROGRAMU, KER TA SPLOH ŠE NI IMENOVAN. Seveda pa je kršen tudi statut kjer jasno piše, kakšne so pravice podpornih članov kar je tudi kandidat za predsednika Miran Šubic: njemu so bile in so pravice do vpogleda v delovanje dokazano kršene, ker mu klub tega kot članu ni omogočil. Tolmačenje pravne stroke: SKUPŠČINA BO RAZGLAŠENA ZA NEZAKONITO, KER JE OČITNO NEKAJ KRŠITEV STATUTA.

Ne moremo trditi, da bo temu res tako - ali pa si nogometni klub ob stoletnici zasluži, da skuša predsednik kluba rešiti skupščino in njen sklic na tak način? Ali si NK Triglav i njegovi navijači zaslužimo, da predsednik podporne člane sklicuje dobesedno tik pred skupščino je tako vsem onemogočena osnovna pravica vpogleda v delovanje kluba? Vse to je žal farsa demokracije in delovanja kluba. So bili preveč prepričani, da bo skupščina formalnost kjer si bodo potrdili vladavino vnaprej? Ne vemo, vemo pa: demokracija je zahtevna zadeva in vsak zdrs od ustaljenih procedur bo zapletel položaj še bolj. V IZOGIB TEMU BI SEVEDA BILO LOGIČNO, DA SKUPŠČINO PREKLIČEJO OZIROMA JO SKLIČEJO TAKRAT, KO BODO SPOSOBNI ZAGOTOVITI NJEN ZAKONIT POTEK IN SEVEDA PODLAGO ZANJ!

"Pozivam predsednika NK Triglav in odgovorne, da skupaj preprečimo pravne in druge zaplete s skupščino in jo klub prestavi, vsi pa se posvetimo boju za obstanek v prvi ligi! Navijači bomo navijali, odgovorni pa naj moštvu omogočijo najboljše pogoje za boje na zelenicah! Predvsem pa naj skupščino skličejo tako, da ne bo dvomov in namigov o kršitvah postopkov. Triglav je star 100 let, obletnice ne smemo umazati z bojem za oblast ali metodami, ki demokraciji niso v čast. Verjamem, da bo ta strpen predlog preprečil pravne zaplete in nezakonito delovanje skupščine, a se je bom v vsakem primeru udeležil kot verodostojen kandidat. Vsa moja javno objavljena dokazila o nedemokratičnem postopku so po oceni pravne stroke (a dopuščam, da kdo drug ocenjuje drugače - pa se preizkusimo ....) več kot dovolj za nastanek mojega predloga. Nikdar nisem in ne bom za "pranje umazanega perila" v javnosti, Triglav je moj klub!"

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, nekdanji direktor in predsednik kluba, zdaj navijač in kandidat za predsednika.

ps

Gospod Fekonja, na potezi ste!