Na tekmah Triglava nas je nekaj, ki smo bolj pogosto tam. So pa tudi taki, ki ne izpustijo nobene. Vsa čast jim, to so pravi navijači. Eden takih me je porogljivo vprašal, ko sem sedel med gledalce: "A nisi ti na VIP tribuni?" On, ki ima kdovekakšno zastonj vstopnico, je hotel biti duhovit. Zaslužil si jo je kot sodnik in delegat kar pomeni - od nogometa je v tem življenju zaslužil več kot jaz. Pa sem mu pokazal vstopnico in račun in ga vprašal, če ima taka dokazila tudi on? Ker je pač "zakleti Triglavan", ki si tekme ogleda zastonj...

Bom dosleden: novi veter v Triglavu mi je prinesel VIP vstopnico. Vzel sem jo kot dejanje dobre volje in ob tem sem dodal, da bom klubu vedno pomagal, če bom lahko. Če pa hočejo moje znanje ipd., sem tudi na voljo kot vsakdo, ki ga plačajo, ker nekaj zna. Zavrnil pa sem zastonj vstopnice. Ne, ker ne bi cenil prijazne geste, se mi zdi lepo. A vstopnice plačujem že 13 let odkar nisem aktiven v klubu. Vedno. Ne bi pa mogel sedeti na tribuni z "zastonjkarjem", ki me je izključeval iz kluba kot so mu ukazali. Navijava za isti klub, a nikdar ne bova ne ista, ne enaka. "Zastonjkarji" z raznimi izkaznicami so si to verjetno zaslužili. Jaz si nisem, ker sam tako mislim in ravnam. Če ne zmoreš dokaza te osnovne pripadnosti, potem....no,ja: prepuščam sodbo navijačem.

Včeraj je padel zastor (konec sezone je blizu) na še eno poglavje zgodovine Triglava: igralci in trenerji in navijači gostujoče Nafte so z zmago verjetno vstopili v prvo ligo, mi smo ostali - tam nekje...Še ena stična točka: v javnosti odmeva "črtanje" Rogaške iz prve lige. Licenca? Sem se spomnil leta 2011, ko so tako skušali izključiti 7.moštvo na lestvici, ki ni imelo centa dolgov, vse obveznosti plačane in klub je bil po delu zmladimi v državnem vrhu. Triglav in zgodba z licenco...kje je že to! Ker še kdaj kje kaj zvem, sem dobil samo eno oceno: med poskusom uničenja zdravega prvoligaša in letošnjo licenčno sago ni primerjave. Po vsebini? Bomo videli.

Odšel sem iz Športnega centra z mešanimi občutki. Na igrišču dokaz, zakaj nismo mi v prvi ligi. V vsem Športnem centru pa ne moreš popiti kave v mestu s 50 000 ljudmi?! Ne plavalci, ne rekreativci, nihče ni kos direktorju javnega zavoda in županovemu potrčku, ki do maja ni uspel skleniti pogodb z najemniki vsaj treh lokalovv...Kranj 2024, nesporno.

PS

Nedavno je (anketa Ninamedia 2024) "najslabši župan mestnih občin Slovenije" Matjaž Rakovec skočil za naš denar v Grčijo. Namen?

Posrečilo se mu je tole:

Olimpijsko mesto? Tole na sliki je - z malo sarkazma - naša "antična razvalina" in pod njo je simbolika sposobnosti ljudi, ki jih nastavlja naš župan. Njega v petek zvečer ni bilo v Športnem centru. TO JE NJEGOVO BODOČE OLIMPIJSKO MESTO DANES!

Kako že gre tisti stari rek, ki tudi sodi k Helenom tja dol?

"Hic Rhodos, hic salta!"