Danes bo župan Kranja govoril na otvoritvi razstave o Plečniku. Super! Tudi zato, ker je danes svetovni dan muzejev, ki pa ga Gorenjski muzej ne jemlje ravno zavzeto: NITI OBVESTILA O PROSTEM VSTOPU NISMO ZASLEDILI, SO PA NA TO OPOZORILI IZ ŽUPANOVE LIKALNICE LIKA IN DELA MATJAŽA RAKOVCA...Gorenjski muzej je ustanova, ki bi morala biti tudi na spodnjem spisku...ali pa tudi ne!?

STE KDAJ DOBILI OBČUTEK, DA JE KAKŠEN KRANJSKI JAVNI ZAVOD - SAM SEBI NAMEN? OZIROMA: DA GRE PAČ ZA SKUPINO LJUDI, KI DELAJO KAR DELAJO IN SE POŽVIŽGAJO NA VSE OSTALO? VSE TO LEPO PLAČAMO, V GORENJSKEM MUZEJU PA NA SVOJO SPLETNO PRVO STRAN NISO SPOSOBNI ZALEPITI OBVESTILA, DA BO MUZEJ ODPRT...NA DAN MUZEJEV ...BREZPLAČNO IPD. DRUGI PA TO ZMOREJO. IN ŠE NEKAJ: V VABILU NA OTVORITEV PLEČNIKOVE RAZSTAVE Z EMINENTNIM GOVORCEM NI OMENJENO, DA BO MUZEJ ODPRT BREZPLAČNO IPD.!? PA SAJ JE ZA TO ŽE PREPOZNO, KAJNE?

Si predstavljate, da bi - samo na primer - danes povabili vse upokojenke in upokojence od blzu in daleč v muzej? In se potrudili z vodenjem in še čem? In muzej približali ljudem? ČE GA ŽE PSOM NE ZMOREMO...