Tole je - ekskluzivna novica: dama na fotografiji je verjetna nova direktorica Gorenjskega muzeja v Kranju. Gre za JANO BABŠEK, dosedanjo direktorico muzeja v bližnjem Tržiču. Neuradno ima veliko podporo direktorja mestne uprave in sorojaka iz Tržiča, BOJANA VESELINOVIĆA. Takole je povedala o tem: "Ja, Bojana poznam, v tržiču se vsi poznamo. Ko sem mu omenila, da bom verjetno kandidirala, je bil kar navdušen...." nam je povedala Babškova, ki uradno nima pojma, da bi dobila prednost oziroma bo mestni svet v Kranju odločal o njeni direktorski kandidaturi, ki pa jo je potrdila.....

Kot smo zvedeli, jo je podprl svet zavoda Gorenjskega muzeja na svoji seji v sredo! Ker pa so take odločitve vedno tudi del kadrovske kuhinje kjer je glavni kuhar kajpak župan Matjaž Rakovec, PREBERITE TOKRATNI MENI, KI GA NE BODO STREGLI NA DOLGI MIZI AMPAK V SEJNI DVORANI ŠT. 16, KO BO NA VRSTI KONČNA ODLOČITEV:

"MENI GURMANA IN VAGABUNDA" ter njegovega VAJENCA

1.

Pozdrav iz kuhinje

Šef kuhinje vam na mizo pošilja za začetek "vajenčev poskus" v podobi nekega direktorja neke mestne uprave, ki je iz malega mesta postal veliki šef v velikem mestu in zato rad ponudi kako svojo lokalno posebnost. Ne trdimo, da ni užitna, lahko je celo izvrstna! Vsekakor pa politični potrčko z dobrim stricem v ozadju zna kuhati....

2.

Hladna predjed

Imenuje se "obvladani svet" in zadeva tisto telo, ki bo dalo teksturo in smisel glavni jedi: v svetu zavoda muzeja so kajpak politični kadri politične oblasti v večini. Če še ne znajo skuhati kuharjuin potrčku všečno jed, jih naučijo in rezultat je znan: nepristranski postopek, ki brbončice razvaja...

3.

Topla predjed

Je seveda neprijetno dejstvo, da so okusi različni in bi kdo "pogreto župo" v obliki dosedanje šefice muzeja, ki seveda ne ve, da iz Tržiča morda še veter ni dober - zato pa je dober za direktorja tisti, ki ga kuharja ponudita in ne morda kdo drug....In onadva se ne motita!

3.

Glavna jed

Šef kuhinje je tokrat dovolil "potrčku", da je mešal, solil in sladkal, kisal in ... da je nastalo nekaj, kar bomo pojedli v Kranju in širše. Jed nosi naslov "tržiška bržola po partijsko". Postopek je pa kar preprost: na občini zberejo prijave, kuhar in njegov potrčko pa že vnaprej vesta, kaj bo najbolj okusno in slastno in užitno. Evo izdelka v podobi nove, kajpak nepreistransko izbrane direktorice muzeja....In še "žličica vegete" kot je bilo v starih kuharskih oddajah - postopek teče kot včasih, ko so bili prav tako nepristranski razpisi, a je na koncu svoje rekla partija. Ki je nimamo več, imamo pa njene učence - zdaj že mojstre!

4.

Sladica

Ta pa je še uganka. Nočemo je razkriti čeprav slutimo, kako okusna bo. Njen naslov je "17 rok v zrak" in kuharja vesta, kako se tem rečem streže in - postreže. Prišla bo seja mesatnega sveta, ko bo meni dobil potrditev (ali pa ne...). Kuharja bosta cmokala od užitka, ker znata kuhati za vse nas...

POJASNILO K MENIJU OD TISTEGA, KI JE ZBRAL TOLE NAMESTO - POOBEDKA...

1. Kadrovska komisija MO Kranj je svetu zavoda Gorenjski muzej poslala dve kandidatki v presojo, svet je izbral po glasovanju eno, ki ima prednost. V svetu ima "premoč" kranjska politika, vodi ga mestni svetnik Jure Bohinec /NSi/.

2. Mestni svet bo glasoval o predlogu nove direktorice Gorenjskega muzeja. V mestnem svetu ima "tiho zavezništvo" Rakovec&Stevanović do 12 glasov, še 3 lahko prispeva NSi in potem ... no, potem je vse samo še nabirka dveh podpornikov.....

OKUSNO, KAJNE?