Po smrti profesorja, pesnika in pisatelja, raziskovalca in publicista in častnega občana Kranja FRANCETA PIBERNIKA, je društvo Trma naslovilo pobudo, ki je objavljenja zgoraj. PRIDRUŽILI SO SE JI MNOGI, VELIKO ČLANIC IN ČLANOV MESTNEGA SVETA IN PODŽUPAN DUŠAN NOGRAŠEK, RAVNATELJ GIMNAZIJE BRLOGAR.

Žal kljub javnemu pozivu nista zmogla odgovora župan Rakovec in podžupan za družbene dejavnosti Černe. Predsednica komisije za vloge in pritožbe ipd. Gunčarjeva je pisno zagotovila obravnavo.

DRUŠTVA TRME ŽAL NIHČE OD ODGOVORNIH NI OBVESTIL U USODI POBUDE. ZATO BOMO PO SEJI MESTNEGA SVETA ZAČELI JAVNO ZBIRATI PODPISE PODPORE. KAJTI NA DNEVNEM REDU TE POBUDE NI. ČUDNO SE NAM ZDI, DA VSI NAJBOLJ ODGOVORNI NE ZMOREJO NOBENEGA ODGOVORA, KER JE TRMA DEL KRANJA IN BI PRIČAKOVALI V MESECU DNI OD POBUDE ODGOVOR, ČE NE ŠE ČESA DRUGEGA.

Morda se motimo, a taktika molka ne bo nikomur prinesla nič. ČE POBUDA NI DOBRA, TO JAVNO POVEJTE. ČE NIMA POLITIČNE PODPORE, TO JAVNO POVEJTE. MOLK PA JE STAR TRIK ZA TO, DA SE NEKA AKTIVNOST USTAVI, DA PONIKNE POD PRAHOM PASIVNOSTI.

Uradnega odgovora nimamo. Predlog o poimenovanju knjižnice ob njeni 10-letnici v novi stavbi je še vedno aktualen. ZATO BI VSAKO ODLAŠANJE POMENILO SAMO ENO: DA TA OBLAST NI DOSTOJNA FRANCETA PIBERNIKA, KI JE O KRANJU NAPISAL TRI KNJIGE (NA PRIMER), ZDAJ PA MORDA ZA KOGA POLITIČNO NI PRIMEREN? NJEGOVA BIBLIOGRAFIJA, NJEGOV SEZNAM KNJIG, NJEGOV PRISPEVEK K SLOVENSKI LITERARNI ZGODOVINI JE ZNAN - NI PA ZNANO, KAJ SI O TEM MISLIJO NAJBOLJ ODGOVORNI V OBČINI!? MIMOGREDE: TUDI IZ KNJIŽNICE ODGOVORA NI....