Ste vedeli, da imamo v Kranju na nekaj sto metrih razdalje dva zavoda? Ne? Eden je Zavod za turizem in kulturo Kranj, ki ga vodi Tomaž Štefe. Veste, koliko ima s kulturo? Toliko, da gospod direktor (zadnja pošta Šri Lanka) ni bil niti član ekipe, ki naj bi Kranju priborila status evropske prestolnice kulture. In potem je prav blizu še zavod za kulturo in turizem Carnica, ki ga vodi gospod Selman Čorović, ustanovitelj pa je tudi nam znani Aljaž Primožič. Veste, koliko ste temu zavodu lani plačali za kulturno ustvarjanje? 200 000 (dvesto tisoč) evrov! Oba zavoda torej za svoje kulturno poslanstvo od vseh nas prejemata velika proračunska sredstva!

Kaj imata oba zavoda skupnega? Aljaža. Primožiča. "Izginulega" člana stranke Več za Kranj kjer je bil dokler je o proračunskem denarju odločala ista stranka in njen župan Boštjan Trilar. In potem je izginil iz javne evidence iste stranke nekako vzporedno s tem, ko se je zamenjala oblast. Nekoč je bil tudi direktor Carnice, javna evidenca ga zdaj uvršča med ustanovitelje, direktor in soustanovitelj pa je gospod Selman Čorović. Aljaž Primožič prejema plačila za svoje storitve javnim kranjskim proračunskim porabnikom na več naslovov. Oba sta bila člana ekipe, ki je bila zadolžena za predstavitev Kranja - kandidata za prestolnico kulture, ki v Kranju vendarle daje nekaterim očitno kar prijazne materialne spodbude. In še: projekt je imel svojo "predstavnico za stike z javnostjo"!!! Ojoj, pa ni skočila Več za Kranj, da je to preveč in odveč? Verjetno ste bili navdušeni, kako se je v medijih neprestano pojavljal Kranj s svojimi projekti, ki bodo poskrbeli za pridobitev uglednega naziva? In tako naprej in tako dalje. Nas vodi "foušija", ker se da s kulturo in od kulture (pre)živeti? Ne, ravno nasprotno: sprašujemo se, kaj počne Zavod za turizem in kulturo - s kulturo? In zakaj ni "pod eno streho" in "iz ene pipe" plačano vse tole - ampak imamo še zasebni zavod, ki nas stane ohoho ? Ampak: Layerjeva hiša je postala v Kranju znana po svojem delu - o tem pač ni dvoma. Toda skupinica okoli nje in okoli kupčka denarja za Carnico pač ni dovolj, da bi bili evropska prestolnica kulture? Pričakujemo odgovore od "ekipe" in seveda - župana etc. Da bi se iz vsega česa naučili...o tem, da bo gospod Primožič svoje politično&poslovne vratolomije upal pojasniti pa ne upamo več...

Sosutavnovitelj Carnice s Čorovićem = Aljaž Primožič. Prej vidni član Več za Kranj, nato nenadoma izginil kot politik...skupaj s Čorovićem in ostalimi del ekipe za EPK: izpadli smo v prvem krogu!?