Medijsko društvo Trma preko spletnika Trma naslavlja pobudo kranjski oblasti, knjižnici in gimnaziji kjer je France Pibernik dočakal upokojitev. V dneh, ko se Kranj poslavlja od svojega častnega občana, je POBUDA DOBRO DEJANJE SPOMINA NA DOBREGA ČLOVEKA, KULTURNIKA!

"Z njo naslavljam dejansko vse Kranjčanke in Kranjčane, ker gre za resnično zglednega človeka in avtorja pesniških zbirk in knjig o Kranju. Prepričan sem, da bi kranjska knjižnica lahko organizirala v prihodnje Pibernikove dni - simpozij o knjigah, ki predstavljajajo naše rojake, ki so živeli ali še živijo na tujem in so pri nas premalo znani. Če zanemarimo politiko, gre za Slovenke in Slovence, ki jih ne smemo prezreti kot smo jih včasih. France Pibernik je s svojim raziskovanjem tu utirala pot. Lahko pa bi bil simpozij umeščen tudi v pojavnost Kranja v literaturi vseh vrst," razmišlja urednik Trme in pobudnik poimenovanja Miran Šubic.

ČE SE VAM ZAMISEL ZDI DOBRA, SE ODZOVITE NA TRMI - Z VŠEČKI, KOMENTARJI, IPD. TO BO ZNAK, DA NAS JE VEČ ZA TAKO OBELEŽITEV NAŠEGA PROFESORJA, PESNIKA, KRANJČANA....

NAJ POČIVA V MIRU! France Pibernik 1928 - 2021