Kot novinar sem velikokrat hodil po robu. In napak ni bilo malo. A v času pred volitvami 2018 sem skušal ugotoviti ali gospod Jernej Pavlič (kandidat SAB kranjske someščanke Alenke Bratušek) stanuje v Britofu ali ne. KANDIDIRAL JE NAMREČ NA LOKALNIH VOLITVAH, A VSAJ EN JERNEJ PAVLIČ JE BIL PRIJAVLJEN DRUGOD. IN SEM SE PODAL V BRITOF, VIDEL KAMERE NAD VHODOM, PARKIRAL NA VIDNEM MESTU SLUŽBENI AVTO IN...NA DOMOFONU NI BILO IMENA, NA POŠTNEM NABIRALNIKU NI BILO IMENA....HIŠA NI DAJALA VIDEZA, DA TAM KDO STALNO PREBIVA...VPRAŠAL SEM SOSEDE, NISO MOGLI POTRDITI ALI ZANIKATI... Skušal sem biti korekten v zvezi z obvestilom, da Pavlič zlorablja status stalnega bivališča in do večera istega dne, ko je volilna komisija njegovi listi (začasno, se je izkazalo kasneje) prišel do zaključka: NI POTRDITVE, DA NE BI ŽIVEL NOVOPEČENI KRANJČAN V BRITOFU IN NI POTRDITVE, DA BI ŽIVEL...MIMOGREDE: NA ISTEM NASLOVU JE IMEL PRIJAVLJENO TUDI PODJETJE. POTEM JE SLEDILO TOLE:

1.

Politik me je pozno zvečer klical na moj telefon (21.58) in ker se nisem takoj odzval, mi na moj klic nekaj minut kasneje ni odgovoril. Prav tako se na svojo številko ni odzval naslednji dan. Pač pa je pisal mojemu šefu, ki je moja ravnanje (preverjal sem naslove na oglasni pošti v nabiralniku, a ne na kaki zasebni pošiljki, ker je ni bilo...) ocenil za nezakonito in mi vročil sklep pred odpovedjo....Politiku in šefu sem poslal sporočilo po mailu kjer sem jasno opisal svoje novinarsko početje.

2.

Politik Pavlič me je ovadil/prijavil policiji, ker naj bi ga zalezoval in neupravičeno snemal. Policiji sem posredoval moje pojasnilo/zagovor, policija je kazensko ovadbo posredovala Okrožnemu državnemu tožilstvu dne 29.11.2018.

3.

Od takrat sem bil za državo osumljenec, gospod Pavlič pa je vsaj enkrat (priče obstajajo in so znane) tudi javno širil neresnico o domnevnem mojem nezakonitem početju, ki so ga posnele njegove kamere. To je posredoval celo novinarjem ob obisku Alenke Bratušek v Kranju na javnem mestu. Takrat je bil šef njenega kabineta, zdaj je generalni sekretar SAB.

4.

Maja letos mi je gospod Pavlič odgovoril na novinarsko vprašanje, ki ni bilo poslano neposredno njemu ampak njihovi PR službi. Nepomembno. A dovolj, da sem se spomnil na kazensko ovadbo ipd. In vprašal pisno tožilce, kaj je z njo. Odgovor je bil zame logičen: zavrgli so jo. Ampak: že marca 2020. Od tu naprej pa sledi seveda spoznanje, da me kot osumljenca niso obvestili in sem leto in še malo živel z oznako "osumljenca".

Jernej Pavlič in policija s kazensko ovadbo nista uspela. Da bo stvar lepša: zagovor o svojem delu sem napisal sam. In v njem očitno dovolj prepričljivo pojasnil, zakaj me je po krivici skušal spoditi z Dnevnika Miran Lesjak&Bojan Petan. In dovolj jasno "raztrgal" Pavličevo&policijsko ovadbo. Vse podrobnosti bodo znane, ko bom lahko pogledal v svoj spis na tožilstvu. NESPORNO PA NISEM ZAKRIVIL KAR MI JE PAVLIČ IN KASNEJE LESJAK OČITAL. OBVESTIL SEM DELODAJALCA IZ LETA 2018 O TEM IN PRIČAKUJEM ZADOŠČENJE - A V BISTVU GA ŽE IMAM.