Igor Velov je obtožen podkupovanja in bo za to odgovarjal na sodišču. Kot že zapisano: nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana. JE PA ZA POLITIKA LOGIČNO IN HIGIENIČNO, DA ODSTOPI, KO SEDE NA ZATOŽNO KLOP.DRŽAVNI IN MESTNI SVETNIK TEGA NI STORIL, KER NAŠA DEMOKRACIJA IN POLITIČNA HIGIENA NISTA NA STOPNJI, KO BI TO MORAL STORITI. Obenem pa je na spletu zagrešil nekaj močno spornega kot predsednik komisije za nagrade in priznanja:

1.

LAŽNIVO IN ZAVRŽNO JE OČITATI PREDLAGANEMU ZA NAGRADO, DA SI ŽELI 5000 EVROV, KER BI IGOR VELOV KOT PREDSEDNIK KOMISIJE, KI O TEM ODLOČA MORAL VEDETI, DA JE V PREDLOGU NAGRADE ZA MIRANA ŠUBICA JASNO NAPISANO, KAKO JO BO NAMENIL - VSEKAKOR NE ZASE! IGOR VELOV ALI TEGA NOČE VEDETI ALI PA ODKRITO LAŽE JAVNO - OBOJE JE ZA MESTNEGA SVETNIKA GRDO. IN NIZKOTNO DO ČLOVEKA, KI GA JE PREDLAGAL OBČAN ZA NAGRADO.

2.

MESTNI SVETNIK JE LAŽNIVO ZAVEDEL JAVNOST, DA JE BILO O NAGRADAH IN PRIZNANJIH ZA 2022 ŽE ODLOČENO. RAVNO NASPROTNO: O TEM BO MESTNI SVET ŠELE ODLOČAL, SEPTEMBRA PREDVIDENO. A VELOV SEVEDA POZNA ODLOČITVE KOMISIJE ZA NAGRADE IN PRIZNANJA IN ZATO SKUŠA "ODPADLEGA" PREDLAGANEGA KANDIDATA JAVNO PONIŽATI NA SPLETU Z ZAPISOM O "SPONZORSTVU" KOT ON JEMLJE ODLOČITEV MESTNEGA SVETA O NAGRADAH IN PRIZNANJIH!? POSREDNO PA NA TA NAČIN SAM POD VPRAŠAJ POSTAVLJA SVOJE RAVNANJE, KI MU GA OČITA TOŽILSTVO: BOJI SE PONOVNEGA SREČANJA S PRAVICO NA SODIŠČU ZARADI SVOJE POLITIČNE ODLOČITVE!? KER NAJ BI NAGRAJENCU PAČ ZRIHTAL 5000 EVROV (KDORKOLI ŽE TO BO...A NIKAKOR NE PREDLAGANI NOVINAR, UREDNIK TRME IPD.)

3.

Vrhunsko sprenevdanje pa je tudi dejstvo, da je Igor Velov odločal in odločil o nagrajencu in vseh ostalih še pred objavami glede njegovega sojenja v petek v Ljubljani. Igor Velov je imel status obtoženca od pravnomočnosti obtožnice in ga ima še danes. Njegovega statusa torej ne spremeni ne objava, ne sojenje samo. Spremeni ga lahko le sodba: želimo mu oprostilno, če bo obsodilna pa bo - obsojenec. Nesporno je pod tem bremenom poleti odločal (on trdi ODLOČIL) o ljudeh, ki so v demokratičnem postopku bili predlagani. On, ki bi moral najbolj zavzeto ščititi to demokratično podporo kandidatom, je postopek komisije, ki jo vodi - diskreditiral. Za svoje politične cilje ali tudi čisto tako, samopašno, oblastno? Ne vemo, dejstva pa so jasna. Sramota za Kranj je - črno na belem - zapisana.

Predsednik komisije javnosti razkriva, da je bilo odločeno o nagradi in prejemniku - a se grdo laže ali pa moti. Kot je zapisano na spletni strani MO Kranj komisija pač predlaga sklep mestnemu svetu....a politik je javnost obvestil drugače, ker je pač on že odločil!? Sramota!